POTPISAN UGOVOR IZMEĐU GRADA ŠAPCA I KOMPANIJE MINT
Foto: Grad Šabac

POTPISAN UGOVOR IZMEĐU GRADA ŠAPCA I KOMPANIJE MINT

InfoBiz -

Danas je u Šapcu potpisan ugovor o prodaji 11 hektara zemljišta u Severozapadnoj industrijskoj zoni za nešto više od 90 miliona dinara sa kineskom kompanijom Mint. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da je ovo najveća strana investicija za Šabac u poslednjih 20 godina. ,,U prvoj fazi investicije biće uloženo 50 miliona evra. Država Srbija je Zaključkom Vlade opredelila 87 miliona dinara u dovođenje električne energije do parcele kompanije Mint. Zajedno sa svojom državom grabimo krupnim koracima napred.

Dolazak svetskog giganta u značajnoj meri unaprediće privredni potencijal grada. Nova radna mesta značiće smanjenje nezaposlenosti, ali i bolji standard naših sugrađana. Siguran sam da će kompanija Mint biti zadovoljna poslovanjem u Šapcu i da će proširiti svoje proizvodne kapacitete u godinama koje dolaze. Postojale su razne priče da će Grad nešto poklanjati, da će raditi protiv interesa svojih sugrađana. Zajedno sa svojom državom na delu pokazujemo da radimo velike i dobre stvari za stanovnike našeg grada”, rekao je gradonačelnik Pajić i istakao da je Zaključkom Vlade Republike Srbije od 28. aprila projekat kompanije Mint proglašen od značaja za Republiku Srbiju. Kompanija Mint planira da zaposli 160 radnika u periodu od 2021 – 2023. godine.

Danas sam potpisao ugovor sa gradonačelnikom Šapca za jednu od najznačajnijih fabrika koje će poslovati u Mint grupaciji. Naš posao je proizvodnja delove za automobile za najveće proizvođače automobila širom sveta. Svi su svesni da su električni automobili budućnost. Tako da je naš posao u Šapcu proizvodnja komponenti za električne automobile. Na ovaj način štitićemo svoje okruženje. Smatramo da će naše poslovanje ovde doprineti razvoju društvenog životu u Šapcu. Nakon izgradnje fabrike, brzo ćemo otvoriti nova radna mesta, plaćati zarade i poreze i time doprineti razvoju grada Šapca i Srbije, rekao je Ian Tian, generalni menadžer Minth Automotive Europe.

Mint Group angažovana je u dizajnu, proizvodnji i prodaji ukrasa, dekorativnih delova, strukturalnih delova tela, krovnih nosača i drugih povezanih automobilskih delova, sa proizvodnim bazama u Kini, SAD, Nemačkoj, Meksiku, Tajlandu, Češkoj i Srbiji, i tehničkim centrima lociranim u Kini, Nemačkoj, Severnoj Americi i Japanu. Grupa je sposobna da pruži usluge velikim automobilskim tržištima širom sveta i da zadovolji rastuću tražnju klijenata. Proizvodni pogon u Srbiji će primenjivati najsavremenije tehnologije, težeći proizvodnji sa što manje otpadnog materijala u poslovnim aktivnostima i smanjenju potrošnje energije i štetnih hemijskih supstanci koliko god je moguće, da bi se smanjio negativan uticaj na životnu sredinu.

1 / 6 Foto: Grad Šabac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track