Ugašena avio-kompanija Vind džet
Foto: BETA

Ugašena avio-kompanija Vind džet

InfoBiz -
"Vind džet" je još od petka odlagao i otkazivao letove, čekajući da postigne dogovor o preuzimanju kompanije sa "Alitalijom", ali to nije urodilo plodom

RIM - Italijanska avio-kompanija "Vind džet" prestala je danas sa radom, jer su joj nadležne vazduhoplovne vlasti (ENAC) najverovatnije oduzele dozvolu za rad, pa je zbog toga oko 200 putnika na letu za Izrael provelo noć na aerodromu na kojem se nalaze i popodne. Kompanija je obustavila rad poslednjih minuta u subotu uveče, preneo je AFP.

ENAC je saopštio da "Vind džet" ima bukiranih 300.000 mesta za oktobar. Te putnike preuzeće avio-kompanije "Alitalja", "Meridijana" i "Blu panorama", uz dodatnu manju doplatu putnika. O tom preuzimanju putnika će se razgovarati, saopštio je ENAC. "Vind džet" je još od petka odlagao i otkazivao letove, čekajući da postigne dogovor o preuzimanju kompanije sa "Alitalijom", ali to nije urodilo plodom.

"Alitalija" je odustala od pregovora koji su počeli pre nekoliko meseci, nakon što je šef "Vind džeta" Stefano Ranučio optužio "Alitaliju" da je pokušala da uspostavi nepovoljne uslove za njegovu kompaniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track