ISTIČE ROK ZA REGISTRACIJU: Preduzetnici imaju nedelju dana da se prilagode važnom propisu za poslovanje
Foto: Beta/Aleksandar Stojanović

neophodan dokaz o uplati takse

ISTIČE ROK ZA REGISTRACIJU: Preduzetnici imaju nedelju dana da se prilagode važnom propisu za poslovanje

InfoBiz -

Osnivači privatne prakse su dužni da do 11. oktobra 2020. godine podnesu registracionu prijavu upisa zabeležbe o nedeljnom rasporedu rada odnosno početku i završetku radnog vremena u privatnoj praksi.

Prijava je u skladu sa članom 8. Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre i članom 53. Pravilnika o sadržini Registra privrednih subjekata i dokumentaciji potrebnoj za registraciju.

Na sajtu APR-a se navodi da u skladu sa članom 56. stav 3. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, preduzetnici koji obavljaju privatnu praksu i zdravstvene ustanove, počevši od 11. oktobra 2020. godine, imaju obavezu da APR-u prijave nedeljni raspored rada, početak i završetak radnog vremena, kako bi ti podaci bili upisani i objavljeni u okviru Registra privrednih subjekata.

Privatna praksa se upisuje u Registar privrednih subjekata, a njeni podaci će, prema službenoj dužnosti, biti objedinjeni sa podacima zdravstvenih ustanova u Jedinstvenoj evidenciji subjekata u zdravstvu, koja će početi da se vodi u Agenciji, počevši od 11. oktobra 2020. godine, zajedno sa Registrom zdravstvenih ustanova.

Radno vreme privatne prakse prijavljuje se podnošenjem registracione prijave promene podataka - obavezni podaci, plus dodatak 14, uz dokaz o uplati naknade od 750 dinara.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Beta/Aleksandar Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track