JUNAJTED GRUPA OBJAVILA: Preuzeli smo bugarski Vivacom
Foto: Promo

Šire se u regionu

JUNAJTED GRUPA OBJAVILA: Preuzeli smo bugarski Vivacom

InfoBiz -

U aprilu 2020. Evropska komisija je odobrila akviziciju, dok je sporazum o preuzimanju potpisan u novembru prošle godine

Junajted grupa objavila je okončanje procesa kupovine bugarske kompanije Vivacom. Prethodno je u aprilu 2020. godine Evropska komisija odobrila akviziciju, dok je sporazum o preuzimanju potpisan u novembru 2019. godine, pošto je Junajted grupa dobila tender za kupovinu te vodeće telekomunikacione kompanije u Bugarskoj. - Vivacom je prva telekomunikaciona kompanija u Bugarskoj, sa najvećim prihodima među operatorima u ovoj zemlji u proteklih sedam godina - saopštila je Junajted grupa, koja je vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi.

Dodaje se da je vodeću poziciju na tržištu Vivacom izgradio uz potpuno razumevanje potreba korisnika, kao i uvođenjem tehnoloških inovacija kako bi obezbedili napredne, visokokvalitetne usluge interneta, mobilne telefonije i digitalne televizije, namenjene građanima i poslovnim korisnicima. - Preuzimanje Vivacoma je najnoviji potez u okviru strategije rasta Junajted Grupe, nakon kupovine TELE2 u Hrvatskoj početkom 2020. i postizanja dogovora o kupovini grčkog telekomunikacionog operatora Forthnet, koji će uskoro biti realizovan - navode iz Junajted grupe.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track