PRVO ZASEDANJE MEŠOVITOG KOMITETA: Potpisana tri sporazuma o saradnji između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (FOTO)
Foto: Tanjug/STR

PRVO ZASEDANJE MEŠOVITOG KOMITETA

PRVO ZASEDANJE MEŠOVITOG KOMITETA: Potpisana tri sporazuma o saradnji između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (FOTO)

InfoBiz -

Potpisivanjem tri međudržavna dokumenta, danas je u Palati Srbija završeno prvo zasedanje Mešovitog komiteta za saradnju vlada Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Dokument o sednici i konstituisanju Mešovitog komiteta potpisali su kopredsednici, ministar finansija Siniša Mali i državni ministar UAE, sultan Ahmed Al Džaber.

Potpisan je i Memorandum o razumevanju između Ministarstva poljoprivrede Srbije i Ministarstva za klimatske promene i životnu sredinu UAE, a dokument o saradnji u oblasti veterine potpisali su ministar Branislav Nedimović i predstavnik Ministarstva UAE sultan Abdul Al Hebsi.

foto: Tanjug/STR

Takođe, potpisan je i Sporazum o saradnji između Federacije privrednih komora UAE i Pirvredne komore Srbije (PKS), a potpisali su ga generalni sekretar Humaid Bin Salem i direktoraka Sektora za ekonomske poslove PKS-a Jelena Jovanović.

Kopredsedavajući Mešovitog komiteta saglasili su se da se ekonomska saradnja dinamično razvija i da dve zemlje nemaju samo partnerske, nego i prijateljske odnose.

Kako je rečeno, potencijala za dalji razvoj ekonomskih odnosa ima, a na Komitetu je da identifikuje polja saradnje.

U prošloj godini ekonomska razmena dve države iznosila je 184 miliona evra, a kao polja razvoja saradnje vide se rudarstvo, industrija i IT tehnologije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track