MINISTAR VULIN U OBILASKU VRANJSKE KOMPANIJE: U Jumko je verovao samo Vučić i nikada nije digao ruke
Foto: Ministarstvo Odbrane

Kompanija obeležava 58 godina rada

MINISTAR VULIN U OBILASKU VRANJSKE KOMPANIJE: U Jumko je verovao samo Vučić i nikada nije digao ruke

InfoBiz -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas Holding kompaniju "Jumko" u Vranju, povodom jubileja 58 godina rada te kompanije.

foto: Ministarstvo Odbrane

Ministar Vulin obišao je i proizvodne pogone "Jumko balistika", kao i radne jedinice "Finalna proizvodnja", "Dorada" i "Tkačnica". On je istakao da su 2012. godine svi digli ruke od "Jumka" i da je to bio napušteni objekat bez struje, da radnici nisu primali plate, da su štrajkovali i bili očajni.

foto: Ministarstvo Odbrane

"Samo je Aleksandar Vučić tada verovao u "Jumko" i samo je on verovao da država Srbija ima razloga da uloži u ovo preduzeće i da ne digne ruke, ne samo od "Jumka" nego ni od juga Srbije. Kao što vidite, pokazalo se koliko je bio u pravu.Danas je ovde oko 1.600 radnika, proizvodi se najmoderniji program, ljudi su zaposleni, imaju nadu i razlog da veruju u bolju budućnost. Ministarstvo odbrane i Vlada Republike Srbije će nastaviti da rade sa "Jumkom", poručio je ministar Vulin.

foto: Ministarstvo Odbrane

Ministar odbrane naglasio je da od 1. jula 2017. godine do danas Ministarstvo odbrane naručilo opremu u vrednosti od milijardu i 167 miliona dinara i to govori o našoj posvećenosti onome što "Jumko" radi.

foto: Ministarstvo Odbrane

"Ono što posebno raduje je da ova kompanija osvaja nove tehnologije, otvara nove proizvodne pogone i stalno omogućava da dobijemo još kvalitetnije uniforme, balistiku, šlemove, sve ono što je Vojsci i Ministarstvu unutrašnjih poslova itekako potrebno", naveo je.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track