NOVOSADSKI SAJAM POLJOPRIVREDE: Serija priznanja za MK Group, najvećeg izvoznika žitarica iz Srbije
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Odlukom stručnog žirija sajma

NOVOSADSKI SAJAM POLJOPRIVREDE: Serija priznanja za MK Group, najvećeg izvoznika žitarica iz Srbije

InfoBiz -

NOVI SAD - Odlukom stručnog žirija Novosadskog sajma poljoprivrede, MK Commerce, članica MK Group, proglašena je i ove godine za najvećeg izvoznika žitarica iz Srbije za 2017. godinu. Nagrađene su i kompanije Granexport i Flora, koje posluju u okviru MK Commerce.

Tri proizvoda kompanije Granexport - kukuruzni griz, palenta, kukuruzno brašno nagrađeni su velikom zlatnom plaketom za ocenu kvaliteta proizvoda na bazi ; žita i brašna, a Granexport je, takođe, dobitnik plakete za vrhunski kvalitet i asortiman za mlinske proizvode od kukuruza. Kompaniji Flora je dodeljeno priznanje za izvrstan kvalitet graška i kukuruza.

"Nastojimo da budemo najbolji ambasador srpske privrede u svim zemaljama u svetu, a nagrada koju iz godine u godinu osvajamo na jednoj od najvažnijih poljoprivrednih manifestacija Zapadnog Balkana, dodatni je podsticaj, ali i znak poverenja. Ponosni smo što je kvalitet naših proizvoda prepoznat kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje", istakao je ovim povodom Nemanja Vuković, direktor MK Commerce i direktor agrara na nivou MK Group.

Kompanija MK Group, sa svojim članicama MK Commerce i Agroglobe, zaslužna je za čak trećinu ukupnog izvoza, pokazuju podaci udruženja "Žita Srbije".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Jaroslav Pap)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja