ISPRAVKA AGENCIJE PRENELE PORUKU MINISTARKE A ONA NIJE NI STIGLA U NIŠ
Foto: Beta/Miloš Miškov

ISPRAVKA AGENCIJE PRENELE PORUKU MINISTARKE A ONA NIJE NI STIGLA U NIŠ

InfoBiz -

Kurir je 3.4.2018 godine preneo vest sa Tanjuga o poseti ministarke Zorane Mihajlović aerodromu u Nišu, a analizom Raskrinkavanja je utvrđeno da ona u tom trenu još nije stigla u Niš, i da su reciklirane izjave od ranije.

Da ministarka nije obišla Niš onako kako je to preuranjeno objavio Tanjug, za RasKRIKavanje su potvrdili i iz samog resornog ministarstva. „Izjava koju pominjete, a koju je objavio portal RTS-a pozivajući se na Tanjug, potpredsednica Mihajlović nije dala u Nišu oko 10 časova jer jednostavno fizički u to vreme nije bila u Nišu”, navode iz Ministarstva.

„Sve informacije iz ove vesti jesu jedna vrsta kompilacije njenih izjava tokom obilaska Republičkog geodetskog zavoda i saopštenja prethodnih dana na temu niškog aerodroma”, kažu iz Ministarstva za RasKRIKavanje.

U navedenom saopštenju stoji da je Mihajlović navela da je u poslednje tri godine Vlada investirala 3,5 miliona evra u Aerodrom "Konstantin Veliki" koji je, kako kaže, povećao broj putnika sa 1.335 u 2014. na više od 330.000 u 2017. godini, kao i da bi bez investicija aerodrom u Nišu i dalje bio tamo gde je bio za vreme vladavine DS-a.

Ipak kako je utvrđeno ovo nisu izjave sa lica mesta, kako je prvobitno preneto.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja