RAČUNAR ZAMENILA KUTLAČOM I DOKAZALA SE KAO BIZNISMEN: Bojana iz Beograda počela sa kapitalom od 10 evra, a danas je vlasnica restorana!
Bojana Rokvić u preduzetničke vode se pre sedam godina upustila sa kapitalom od svega 10 evra, a sada ima restoran za a la kart porudžbine i ketering jela na porciju
Da privatni posao započet sa svega 10 evra može prerasti u veliki i uspešan biznis, dokazala je preduzetnica Bojana Rokvić iz Beograda, vlasnica firme „Skuvarica“, u čijem sastavu posluje i restoran „Kabeza“.
Ova preduzetnica, koja se 2011. osmelila da napusti kancelarijski posao u jednoj nevladinoj organizaciji koja se bavila istraživanjima u oblasti obrazovanja i počne da pravi humus kod svoje kuće, danas zapošljava 10 radnika.
Počela s humusom
- Nisam videla perspektivu u kancelarijskom poslu i dala sam otkaz iako nisam znala gde ću dalje. Prvo sam radila u kafiću, a onda sam počela kod kuće da pravim humus i to oglasila preko Fejsbuka. Počela sam sa 10 evra, i to se okretalo. Ljudi su počeli da naručuju i prve nedelje sam prodala tri kilograma, što je bilo odlično - priča Bojana.
Dodaje da su se mušterije koje su kupovale humus žalile kako nemaju šta da jedu na poslu, što joj je dalo ideju da kuva i isporučuje gotova jela.
- Ceo paket tog „maminog ručka“ (supa, salata i glavno jelo) koštao je tri-četiri evra. Krenula je priča od usta do usta i posao se širio, pa mi je u pomoć priskočio i tata, koji me je vozio da i isporučim sve porudžbine - priseća se Bojana početaka.
Zadovoljna poslom
Posle nekoliko meseci, kako dodaje, svoj ketering je udružila sa komšinicom koja je držala restoran, zatim vodila ketering i a la kart porudžbine u drugom restoranu, da bi svoju firmu „Skuvarica“ konačno registrovala 2014.
- Zadovoljna sam. Imam slobodu da, ako želim, za praznik ne moram da radim - kaže Bojana, koja u svom restoranu sprema jela po tradicionalnim receptima, ali oplemenjena modernim tehnikama pripreme i serviranja.
Kurir / Slavica Tomčić
Foto: Privatna arhiva
MINISTAR MALI: Rastemo brže od proseka EU, želimo da se bavimo ulaganjem u infrastrukturu - EXPO nam je najveća razvojna šansa