MUŠKARCI USPEŠNI UZ OKLAGIJU: Programer i defektolog prave kiflice
Pekarski posao je toliko dobro krenuo da su već posle šest meseci ortaci počeli lepo da zarađuju
Da kvalitet sam sebe prodaje, kako se u biznisu često kaže, pokazuje i slučaj pekare, čiji vlasnici nijednog trenutka u svom poslovanju nisu želeli da prave kompromis kad je reč o kvalitetu.
To ih je svrstalo u sam vrh pekarskih preduzetnika koji danas zapošljavaju 50 ljudi, a posebno je zanimljivo što su ovu pekaru pokrenuli programer i defektolog.
Dve diplome
Jedan od vlasnika pekare Miloš Mijić, kaže da je posao toliko dobro krenuo da su već posle šest meseci počeli da zarađuju. Prethodno su prva tri meseca bili u minusu, a naredna tri na nuli.
- Ja sam završio elektrotehnički fakultet, a moj kolega Viktor je po zanimanju defektolog. Shvatili smo da je i bolje što su nam zanimanja bila daleko od pekarskih, jer da smo klasični pekari, imali bismo klasičnu pekaru i utopili bismo se među hiljadu drugih. Sledeća razlika između nas i njih je što se pekare uglavnom trude da naprave što jeftinije pecivo, a samim tim i nekvalitetno. Mi pravimo tako dobre, ukusne i kvalitetne kiflice kao što bi baka pravila za goste koji joj dolaze posle dve godine - kaže Mijić, suvlasnik pekare i posebno ističe da u svakom poslu treba biti profesionalan i originalan.
Kol-centar
Ono što ovu pekaru svrstava u jedinstvene u Beogradu je i to što su počeli da rade dostavu na kućnu adresu, naručivanje preko kol-centra, kao i da kiflice pakuju u specijalno dizajniranu termoizolacionu ambalažu.
Silvija Slamnig - Foto: Promo
IZGLASAN BUDŽET ZA 2025. GODINU: Mali podelio odlične vesti - Nijedan kapitalni projekat nije zaustavljen, evo kolike će biti plate i penzije