PROBLEM S PLASTIČNIM NOVCEM: U prodavnicama ne prihvataju Viza karticu, a evo i zašto
Foto: Profimedia

Nedostupna sredstva

PROBLEM S PLASTIČNIM NOVCEM: U prodavnicama ne prihvataju Viza karticu, a evo i zašto

InfoBiz -

Vlasnici "Vise", trenutno ne mogu da koriste ovaj plastični novac prilikom bezgotovinskog plaćanja u pojedinim trgovinama koje prihvataju ove kartice. Kako se saznaje, razlog je problem u saobraćaju na POS terminalima. Istovremeno, banke ovih dana rade i na uvođenju novog naprednijeg tehničkog sistema za sve kartice.

Vladimir Đorđević, generalni direktor Visa za Jugoistočnu Evropu rekao je danas popodne da problem postoji, da je ograničenog dejstva.

"Pokušavamo da ustanovimo gde je tačno nastao problem, kako bismo ga rešili u najkraćem mogućem roku", rekao je Đorđević tokom "SerbiaCashless foruma.

Umesto "Visom" u trgovinama kako naglašavaju da prihvataju gotovinu, "Masterkard", "Maestro", "Dinu"...

Klijenti pojedinih banaka takođe dobili su ovih dana obaveštenje da u želji da unaprede kvalitet usluge i pruži efikasniji servis, banke će raditi na tehničkom unapređenju sistema u domenu platnih kartica.

"To će prouzrokovati da u narednom periodu pojedine usluge privremeno ne budu dostupne. Od petka pa do 6. novembra neće biti moguće ni preuzimanje kartice, a od 31. oktobra do 3. novembra uvid u promet i stanje po kreditnim karticama neće biti dostupno, kao ni mogućnost uplate novca na karticu", kažu u bankama.

Takođe, od 31. 10. do 3. 11. 2017. uvid u promet i stanje po kreditnim karticama neće biti dostupno, kao ni mogućnost uplate novca na karticu.

(Kurir.rs/Blic/Danijela Nišavić)

(Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivni izveštaj DB: Arkan pravio haos u Beogradu po nalogu crnogorske tajne službe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track