OTVOREN SAJAM ENERGETIKE Antić: Najveće investicije biće u oblasti zaštite okoline
Foto: Zorana Jevtić

Vlada Srbije ulaže značajna sredstva u obnovljive izvore energije

OTVOREN SAJAM ENERGETIKE Antić: Najveće investicije biće u oblasti zaštite okoline

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministar rudarstva i eneregetike Srbije Aleksandar Antić danas je na otvaranju međunarodnih sajmova eneregetike i zaštite životne sredine i prirodnih resursa na Beogradskom sajmu najavio da će najveće investicije u narednom periodu biti u oblasti zaštite okoline.

Antić je kazao da je u filtere u termoelektranama uloženo 200 miliona evra kako bi se smanjilo zagađenje. "U narednih 10 godina EPS će morati da uloži 700 do 800 miliona evra u oblast zaštite životne sredine", istakao je Antić.

On je dodao da Vlada Srbije ulaže značajna sredstva u obnovljive izvore energije, a plan je da se do 2020. godine izgrade kapaciteti od 1.000 megavata za proizvodnju iz obnovljivih izvora, a za sada postoje kapaciteti od 80 megavata.

Antić je ocenio da su obnovljivi izvori energije veliki resurs i pozvao privrednike da ulažu u taj sektor.Vršilac dižnosti direktora EPS Milorad Grčić rekao je da je ta kompanija u prvih šest meseci ove godine ostvarila profit od 13,1 milijrde dinara.

"Profit EPS-a je za 10 milijardi dinara veći nego u istom periodu prošle godine. Poslujemo domaćinski i efikasno kako bismo postali siguran oslonac gradjanima i privreda", rekao je Grčić.Naveo je da je u odnosu na plan proizvodnja podignuta za 7,7 odsto i da je povećan stepen naplate računa za struju.Manifestacije "Ekologija 2016" i "EcoFair 2016" okupile su oko 200 izlagača pod zajedničkim motom "Nova energija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track