BLIZU DOGOVORA: Minimalac veći za 10 dinara?
Foto: Petar Lazović

Pregovori o najnižoj ceni rada u finišu

BLIZU DOGOVORA: Minimalac veći za 10 dinara?

InfoBiz -

Još uvek nije postignut definitivan dogovor, ali mislim da ćemo doći do rešenja od 131 dinar po satu, kaže izvor Kurira

Sindikalci, poslodavci i predstavnici Vlade Srbije blizu su dogovora da minimalna cena rada u Srbiji bude 131 dinar po radnom satu, saznaje Kurir.

- Još uvek nije postignut definitivan dogovor, ali mislim da ćemo doći do rešenja od 131 dinar po satu. Za sada su iz Vlade pristali da se minimalac poveća sa 121 dinara na 129, dok su poslodavci još uvek na 127 dinara, a sindikati traže 133 dinara - kaže izvor Kurira koji je prisustvovao jučerašnjem sastanku radne grupe za dogovor o minimalcu.Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnog sindikata Srbije, potvrđuje da još nije definitivno odlučeno koliki će biti minimalac.

- Postoji spremnost tri strane da se postigne dogovor. Sve ide u tom pravcu, a konačna odluka o minimalcu biće doneta na sednici Socijalno-ekonomskog saveta oko 10. septembra - kaže Orbović. Ministar rada Aleksandar Vulin izjavio je da učesnici u socijalnom dijalogu i javnost trebalo da budu svesni ekonomskog momenta u zemlji:

- Najviše bih voleo da kažem da je minimalac 500 evra, a pitanje je da li će to poslodavac moći da plati i da li će hteti da zapošljava ljude po toj ceni. S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track