OPUŠTENA STRANA BIZNISA: Polemika Kostića i Jovanovića izazvala buru smeha na srpskom Davosu
Foto: Tanjug Nemanja Jovanović

Kopanik biznis forum

OPUŠTENA STRANA BIZNISA: Polemika Kostića i Jovanovića izazvala buru smeha na srpskom Davosu

InfoBiz -
KOPAONIK - Panel na Kopanik biznis forumu, koji okuplja priznate privrednike, obično je svake godine najposećeniji, a sinoćnja polemika između Miodraga Kostića i Andreja Jovanovića o tome čija firma kako treba da se zove i ko može da "omekša" sindikat, ispunila je očekivanja publike.

Tokom razgovora o održivoj konkurentskoj prednosti i o tome kako je dostići, Jovanović je najpre govorio o tome da treba razbiti predrasude o tajkunima, kao i o problemima zbog loših nasleđenih zakona. Jedan od njih je i zloupotreba službenog položaja u privatnoj firmi, rekao je on, a potom je govorio i o pregovorima sa sindikatom u "Knjaz Milošu", za koji mu je rečeno da mu sa njima neće biti lako.Međutim, Jovanović je objasnio da je reč o razumnim ljudima sa kojima nije imao nikakvih problema i da je na kraju doživeo podršku. "Činjenica je da sa ljudima treba da se priča i da im se priđe na pravi način", rekao je Jovanović i dodao da je umeo da izabare prave saradnike koji znaju da donose odluke.

On je govorio i o kandidatu republikanaca za predsednika SAD Donaldu Trampu. Kada je upitao da li je Tramp gradio tri oblakodera na Menhetnu, dobio je odgovor da je to ustvari kineska investicija, a da su investitori platili franšizu Trampu jer su znali da njihov brend neće proći. "Isti recept može da se prenese ovde", rekao je on.

Usledila je opaska predsednika MK Grupe koji je rekao da je Jovanovića razumeo da Tramp može da prodaje sebe kao franšizu, i onda mu je uputio predlog. "Premijer je rekao da ima velike probleme u pregovorima sa sindikatom EPS", podsetio je Kostić i predložio da se Jovanović imenuje za rešavanje problema u tom javnom preduzeću, imajući u vidu i uspešne razgovore sa sindikatom u "Knjaz Milošu".To je izazvalo burni smeh u sali, posle kojeg Jovanović Kostiću nije ostao dužan.

"Ako to treba da bude ta moja društvena odgovornost, da ja doprinesem, svakako, jedino što ti onda moraš da promeniš ime, jer je MK skraćenica za mito i korupcija", odgovorio je šaljivo Jovanović, na šta je ponovo usledio smeh publike. Tokom panela atmosfera je bila opuštena, ali se i na ozbiljan način raspravljalo o konkurentskoj prednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track