Naprednjak prodaje državnu firmu na stranačkom skupu
Foto: Youtube

Sudbinu „Jumka“ rešava centrala SNS

Naprednjak prodaje državnu firmu na stranačkom skupu

InfoBiz -
Naš moto je da u „Jumku“ čuvamo radna mesta i da čuvamo tu poslednju tekstilnu kompaniju u Srbiji koja ima zaokruženi tehnološki proces proizvodnje

VRANJE - Vršilac dužnosti generalnog direktora kompanije „Jumko“ Goran Ðorđević izjavio je da će do maja naredne godine biti rešena sva pitanja u vezi s privatizacijom te kompanije.Zanimljivo je da je Đorđević o sudbini firme koja je u većinskom vlasništvu države govorio na konferenciji za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju, čiji je funkcioner.On je iz partijskih prostorija poručio da će do februara u Vranju biti predstavljeni strani partneri koji su zainteresovani za privatizaciju „Jumka“.

- Očekujemo da ćemo već u januaru i februaru dovesti ovde tog stranog partnera koji će zaposliti preko 2.000 radnika u „Jumku“ - rekao je Đorđević. On je naveo da će u 2015. „Jumko“ prvi put od 2001. imati dobit, dok posle devetomesečnog obračuna dobit iznosi 700.000 evra.

- U 2015. „Jumko“ je realizovao 16 miliona evra ugovora i iz tih sredstava isplaćivane su zarade radnicima, kao i troškovi i sve nabavke koje su bile potrebne za realizaciju ugovora - naveo je on. Đorđević je rekao da još nije potpuno zadovoljan stanjem u „Jumku“ jer je potrebno mnogo vremena da se ispravi sve što je sistematski uništavano godinama, ali da je „Jumko“ uspeo da u 2015.godini redovno isplaćuje plate, koje su u poslednja dva meseca povećane za po šest i pet odsto.

- Naš moto je da u „Jumku“ čuvamo radna mesta i da čuvamo tu poslednju tekstilnu kompaniju u Srbiji koja ima zaokruženi tehnološki proces proizvodnje. U novu godinu ulazimo sa ugovorima od 215 miliona dinara za Vojsku Srbije, i od 30 miliona dinara za izradu zaštitne opreme za „Jugoistok Niš“, a u januaru i februaru nas čekaju novi tenderi, kojima ćemo obezbediti poslovanje kompanije za sledeću godinu - rekao je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track