Uve Fredhajm ponovo na čelu Saveta stranih investitora
Foto: Tanjug Marko Đoković

Godišnja sednica Skupštine FIC

Uve Fredhajm ponovo na čelu Saveta stranih investitora

InfoBiz -
BEOGRAD - Generalni direktor Telenora Srbija Uve Fredhajm danas je ponovo izabran za predsednika Upravnog odbora Saveta stranih investitora (FIC) na redovnoj godišnjoj sednici Skupštine FIC.

Fredhajm je predstavio tim koji će voditi FIC naredne dve godine i istakao da će Savet nastaviti snažno da zagovara usklađivanje zakona sa evropskom regulativom, ubrzanje strukturnih reformi i bolje sprovođenje propisa.

"U svetlu najave da će prvi pregovori o pristupnim poglavljima uskoro biti otvoreni, nova uprava će nastaviti da saraduje sa Evropskom komisijom i Vladom Srbije kako bi se ubrzala ekonomska integracija Srbije u EU i srpsko tržište približilo pravilima i praksama EU", rekao je on u saopštenju Saveta.

Fredhajm je reizabran, nakon što je preuzeo ovu funkciju u aprilu, od bivšeg predsednika Frederika Kuena.Gabor Bekefi, generalni direktor Karlzberg Srbija Grupe, ostao je na funkciji potpredsednika Saveta, kao zamenik predsednika, dok je Dimitrije Knjeginjić, generalni direktor Lafarž Srbija, ostao na mestu potpredsednika FIC u svojstvu portparola Udruženja.

Ostali članovi Upravnog odbora su: generalni direktor za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu&Hercegovinu u kompaniji Britiš Ameriken Tobako Tanos Trimis, generalni direktor Delez Srbija Džon Kiricis, partner i rukovodilac poreskog odeljenja u preduzeću za reviziju Ernst&Young Ivan Rakić, generalni direktor FCA Srbija Silvia Vernetti-Blina, regionalni direktor Nestle Adriatik Jana Mikhailova, komercijalni direktor Pepsikovog biznisa za zapadni Balkan Mihail Orfanudakis, predsednik Upravnog odbora Sosijete ženeral banke Srbija Goran Pitić i generalni direktor Siemensa d.o.o. Beograd Udo Ajhlinger.

Savet trenutno okuplja preko 130 kompanija, koje su uložile više od 23,5 milijarde evra, sa ucešcem od 18 posto BDP-a u 2013. godini, i koje direktno zapošljavaju više od 97.000 ljudi u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track