Vučić: Prva dobra vest za Niš posle dužeg vremena
Foto: Tanjug Tanja Valič

Premijer u Džonson elektriku

Vučić: Prva dobra vest za Niš posle dužeg vremena

InfoBiz -
Pozitivno je i što je Dženeral elektrik uspostavio saradnju sa tehničkom školom i Univerzitetom u Nišu, navodeći da je to upravo ono što će se i pokušati u daljem periodu saradnja privrede i obrazovanja na najboljim primerima Švajcarske, Nemačke...

NIŠ - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u fabrici Džonson elektrik u Nišu da će to za par godina biti najveća fabrika u Srbiji i podvukao da je to prva velika i dobra vest za Nišlije posle mnogo godina, te da će ih biti više u narednom periodu.

Vučić je nakon potpisivanja memoranduma Vlade Srbije i rukovodstva Džonson elektrika koji će omogućiti zapošljavanje još 2.400 radnika, istakao da je posebno srećan zbog toga što je ta kompanija izabrala Srbiju i Niš gde će da otvori pogon.On je dodao da je zadovoljan i što je Vlada Srbije u tome učestvovala i precizirao da je dala 6.750.000 evra i "nije taj novac bacila".

Prema njegovim rečima, pozitivno je i što je Dženeral elektrik uspostavio saradnju sa tehničkom školom i Univerzitetom u Nišu, navodeći da je to upravo ono što će se i pokušati u daljem periodu saradnja privrede i obrazovanja na najboljim primerima Švajcarske, Nemačke... Ako to razume neko, tako ćemo raditi, a ako ne razume, pravo da vam kažem, ni to me ne interesuje. Svakako ćemo da izguramo dualno obrazovanje , rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li će se sresti sa radnicima iz nekadašnjih niških giganata koje muči problem naraslih dugova, Vučić je odgovorio da se sa njima sreću ljudi iz radnih grupa vlade, te da će se i za njih naći neko rešenje.Premijer je naglasio da su ti problemi nasleđeni iz prošlosti, da to nije krivica aktuelne vlasti, a najveći problem je, kako je rekao, Elektroindustrija Niš.Nama sada isplivavaju svi mrtvaci iz prošlosti, pa imamo problem i plata, vojnih penzija, sve živo. Mi moramo da nađemo i da platimo ono što je neko nekad ostao dužan. Ali sta će sad i ti ljudi, ni krivi ni dužni? Oni dolaze da traže rešenje za sebe, a mi moramo da nađemo milijardu, dve, tri Negde moramo to da nađemo , rekao je Vučić.On je naglasio da zato vlada sada pravi zdrav sistem, a u tom procesu, kako je rekao najveći problem u Srbiji ima ministar privrede Željko Sertić.

Najveći problem u Srbiji danas ima Sertić i kad mu viču Sertiću lopove , meni to bude smešno. To mu viču oni koji imaju platu 5.000 evra, a viču mu zato što radi sve da firma koju vode postane zdrava. Oni je, s druge strane, ni za šta na svetu ne bi hteli da daju i teraju državu da je na silu drži godinama van stečaja , rekao je Vučić.Zamoljen da pojasni da li je prilikom obraćanja uputio i kritiku lokalnim vlastima, Vučić je objasnio da za dovođenje Džonson elektrika nema šta da im zameri, ali da moraju da ulože više energije.

"Sinoć sam završio u pola jedan, a jutros imao sednicu vlade u 7.30, morao sam da dođem u Niš, i imam dva puta više energije nego svi oni. Moraju da razmisle kako to da promene u narednom periodu", rekao je Vučić.On je podsetio da je proteklih godinu dana bilo međusobnih razmirica na lokalu, ali da je to vreme prošlo."Problem je u tome što su se svađali godinu dana i značajno vreme gubili u međusobnim raspravama, ali verujem da je to vreme i iza nas i njih, i verujem da će još značajnije prionuti na posao i doneti još bolje rezultate... Biće još ovakvih fabrika i veurjem da su pred njima meseci i godine uspeha, ali moraju da razumeju da je njihov posao da se bave isključivo građanima, a ne sobom i svojim problemima", istakao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track