KAKO MEŠETARI VARAJU NEZAPOSLENE: Obećali im rad u Kanadi, pa ih pokrali!

Lopovi

KAKO MEŠETARI VARAJU NEZAPOSLENE: Obećali im rad u Kanadi, pa ih pokrali!

InfoBiz -
Prethodnih dana skoro stotinak građana Srbije prevareno je i opljačkano u pokušaju da se uhlebi u inostranstvu

BEOGRAD - Samo u poslednjih nedelju dana skoro stotinak građana prevareno je u pokušaju da nađe posao u inostranstvu. Posao im je bio obećan u Finskoj i Kanadi, ali ostali su i bez posla i bez nekoliko hiljada evra, a policija ne može ništa onima za koje radnici sumnjaju da su ih prevarili.Ukupno 34 kandidata prijavila su se pre skoro godinu dana za poslove farmera, konobara i kamiondžije u Kanadi u organizaciji beogradske firme „Unitreks“, kojoj su i platili po nekoliko hiljada evra. Nenad Stanković iz Leskovca kaže za Kurir da je vlasnik firme Saša Matijašević, koji im je, navodno, završavao vize.Prijave- Sve mi je postalo sumnjivo kad mi je „Vestern junion“ vratio novac koji sam uplatio jer su posumnjali u prevaru. Kad sam pozvao Sašu, molio me je da ne pričam ostalima i da mu dam sat-dva da nešto pokuša. Međutim, pasoši su nestali zajedno sa ostalom dokumentacijom koju smo mu dali. On tvrdi da je sve to poslao u Varšavu na viziranje, a kanadska ambasada za odobravanje radnih viza za bivšu SFRJ je u Beču - priča Nenad.Nije želeo da pokaže potvrdu da je to stvarno poslao u Varšavu, pa mnogi sumnjaju da je pasoše prodao.- Više se ne javlja, podnete su i prijave policiji, ali ništa se ne dešava - navodi on.U čudu je i pedesetak građevinaca koji su se pre nekoliko dana okupili na Beogradskoj autobuskoj stanici kako bi krenuli u Finsku.- Ni autobusa, ni organizatora Armina Ćosovića iz Novog Pazara, kome je bio isključen telefon. Dali smo mu 1.800 dinara za proveru pasoša i 30 evra za put. Trebalo je da ostanemo šest meseci, obećana je satnica od 10 evra, radili bismo kao pomoćnici keramičara - priča za Kurir Marko Jovanović iz Beograda.Do Ćosovića su, kako kaže, došli preko Fejsbuk stranice Poslovi u inostranstvu, koja je obrisana noć pred polazak u Finsku.Policija nije pomogla- Prijavili smo sve policiji u Beogradu, gde su nam rekli da ne mogu ništa iako smo im dali njegov JMBG i adresu - navodi Jovanović. Saša Matijašević i Armin Ćosović nisu se javljali na telefon.

PRIMERI PREVARA ŠTA SE DEŠAVALO NAŠIM LJUDIMAČISTILI MINE U ČEČENIJI JUL 2011.Samo zahvaljujući taksisti koji ih je prevezao od Groznog do Moskve, 18 naših radnika spaslo se čišćenja mina. U Rusiju ih je, kako su ispričali, odveo Goran Jović iz Vranja, a onda ih je preuzeo Nenad Simić.ZAKIDANJE NA PLATI AVGUST 2013.Više od 40 radnika nije moglo da naplati u proseku po desetak hiljada evra zarađenih na gradnji fabrike celuloze u Urugvaju. Vlasnik kompanije koristio je činjenicu da naši radnici ne govore španski, pa im je isplaćivao manje novca.„SAŠA“ IZ BEOGRADA SEPTEMBAR 2014.Beograđanin I. T. (33) prevario je najmanje 70 građevinskih radnika nudeći posao u Nemačkoj, Italiji, Austriji, samo za četiri meseca u 2013. uzeo je više od 450.000 dinara, a ima prevarenih i u 2014; žrtvama se predstavljao kao Saša.

SavetiŠTA MORATE ZNATIspisak agencija koje imaju licencu da nalaze posao u inostranstvu nalazi se na internet stranici Nacionalne službe za zapošljavanjeko nema licencu ne može legalno da obezbeđuje posaopre odlaska u inostranstvo tražite ugovor o raduprevaranti uvek traže da se nešto plati unapred

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track