Američki milijarder savetuje: Zaboravite na evro i dolar, ulažite u rublju i rusko tržište!
Foto: Thinkstock

Savet zlata vredan

Američki milijarder savetuje: Zaboravite na evro i dolar, ulažite u rublju i rusko tržište!

InfoBiz -
Rusija je za mene jedno od najprivlačnijih tržišta kada je reč o investicijama, naveo je Rodžers

Američki milijarder Džim Rodžers, jedan od osnivača kompanije "Kvantum fund", smatra da su investicije u dolare i evre - kratkovide, te da treba investirati u rublje i rusko finansijsko tržište.

"Rusija je za mene jedno od najprivlačnijih tržišta kada je reč o investicijama", naveo je Rodžers na konferenciji u Moskvi pred klijentima financijske grupe "BKS".

On ističe da je prvi put došao u Rusiju 1966. i da je bio veliki pesimista, ali je 2012. promenio mišljenje.Za to vreme, smatra američki milijarder, mnogo toga se promenilo - došlo je do promene u Kremlju i izmenjen je prilaz stvarima.

"Danas je ruska berza u padu, što je vrlo dobra vest za mene. Kada kupujete dok je berza u padu - onda imate velike mogućnosti za rast. To može trajati i do pet godina, ali kriza će sigurno proći i vi ćete biti na dobitku", navodi Rodžers.

On ocenjuje da je ruska berza najbolje tržište u 2015. godini. Rodžers investira u akcije na Moskovskoj berzi, u akcije "Aeroflota" i kompanije "Fosagro".Američki milijarder smatra da je najperspektivnije ulaganje u poljoprivredu - prenose ekonomski portali.

"To je perspektivno ulaganje. Uveren sam da će se poljoprivreda razvijati, inače nećemo imati šta jesti", navodi Rodžers.

BLUMBERG: Rublja postala najbolja valuta na svetu!

Rast rublje opovrgao je predviđanja većine zapadnih analitičara koji nisu uzeli u obzir glavni faktor jačanja ruske valute – primirje u Ukrajini, piše Blumberg.

Rublja demantovala sve negativne prognoze- Za prva tri meseca 2015. godine ruska valuta je po svim pokazateljima prešla iz kategorije najgorih u najbolje u svetu, negirajući čak i najtačnije analitičare u svojim predviđanjima -piše Blumberg.

Kako tvrdi Blumberg, pad cena nafte do šestogodišnjeg minimuma i smanjenje kamatnih stopa, što se ranije predstavljalo pokazateljem slabljenja rublje, danas je otišlo u drugi plan, a osnovni faktor je postao prekid vatre u Ukrajini.

"Nijedno od mojih predviđanja za rublju nije se ispunilo", izjavio je šef sektora za trgovinske operacije moskovske investicione kompanije "Veles Kapitol“ Jevgenij Šilenkov.

"Takva je naša realnost - postoji previše različitih faktora koji utiču na rublju, previše elemenata u matrici rublje. Rublja je apsolutno nepredvidiva", uveren je on.

(Vesti-online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja