Vlahović: Poruke privrednika s Foruma tu su da pomognu Vladi Srbije
Foto: Dado Đilas

Kopaonik biznis forum

Vlahović: Poruke privrednika s Foruma tu su da pomognu Vladi Srbije

InfoBiz -
Vlahović je odbacio kritike o efektima foruma, navodeći da su posle svakog foruma prethodnih godina date konkretne poruke.Prošlogodišnje preporuke o neophodnosti početka strukturnih reformi postale su deo reformske agende Vlade Srbije, rekao je on

BEOGRAD - Poruka privrednika, učesnika 22. Kopaonik biznis foruma 2015. je da će biti tu da pomognu Vladi Srbije da stvori ambijent za strukturne reforme, poručio je danas predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović.

“Naša poruka biće da smo tu da pomognemo sa svim kapacitetima da se ostvari ambijent za promene. Bez podrške svih elita, ne samo poslovne i ekonomske, nema načina da se realizuju sve mere, bez kojih nije moguće napraviti dugoročno održivu i konkurentu srpsku privredu”, rekao je Vlahović je na Kopaoniku, gde će u naredna tri dana na 22. Kopaonik biznis forumu 2015 biti okupljeno više od 600 učesnika.

Vlahović je odbacio kritike o efektima foruma, navodeći da su posle svakog foruma prethodnih godina date konkretne poruke.Prošlogodišnje preporuke o neophodnosti početka strukturnih reformi postale su deo reformske agende Vlade Srbije, rekao je on.

“Ovo je zapravo prilika kojom Savez ekonomista Srbije pruža ruku pomoći Vladi Srbije, tako što kroz konsenzus sa ovog foruma pomaže Vladi da ekonomsku politiku prilagodi na najbolji način, koji će obezediti ekonomsku tranziciju”, rekao je Vlahović.U naredna tri dana, kako je najavio, debatovaće se o restrukturiranju javnih preduzeća, da li je potrebno eventualno prilagođavanje monetarne politike, rast ekonomije, a biće predstavljene i kompanije koje ostvaruju ubrazni rast.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track