Najveća privredna delegacija Emirata 19. maja u Srbiji
Foto: Beta

Privredna komora Srbije

Najveća privredna delegacija Emirata 19. maja u Srbiji

InfoBiz -
Dodaje se i da činjenica da poslovnim ljudima iz Emirata nije potrebna viza za dolazak u Srbiju i šansa da lako dopru do drugih tržišta, van granica Srbije, otvara vrata za nove projekte i unapređenje poslovne saradnje u oblasti turizma i drugih grana privrede

BEOGRAD - Privredna delegacije Ujedinjenih Arapskih Emirata posetiće Srbiju (UAE) od 19. do 22. maja, najavila je Privredna komora Srbije (PKS).

Predstavnici krupnog kapitala iz svih sedam Emirata, tokom posete najveće privredne delegacije UAE Srbiji, imaće priliku u maju da sagledaju konkretne mogućnosti saradnje sa srpskim privrednicima, ocenili su predsednik PKS Željko Sertić i zamenik ministra privrede UAE Abdula Ahmad el Saleh.

Na sastanku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima posvećenom poseti te delegacije El Saleh se saglasio da je neophodno da Ministarstvo trgovine UAE posebu pažnju posveti što široj animaciji emiratskih privrednika i detaljnom informisanju o poslovnoj klimi u Srbiji.Navodi se da poslovni ljudi iz Emirata nisu dovoljno informisani o potencijalu Srbije kao atraktivne destinacije za investicije i o mogućnostima proširenja saradnje, korišćenjem prednosti koje Srbija ima zahvaljujući sporazumima o slobodnoj trgovini.

Dodaje se i da činjenica da poslovnim ljudima iz Emirata nije potrebna viza za dolazak u Srbiju i šansa da lako dopru do drugih tržišta, van granica Srbije, otvara vrata za nove projekte i unapređenje poslovne saradnje u oblasti turizma i drugih grana privrede. Delegacija PKS predstavila je u Emiratima uslove poslovanja u Srbiji, potencijal Srbije kao investicione destinacije, kao i prednosti koje pruža poslovanje u slobodnim zonama.

Sertić je pozvao rukovodstvo Ministarstva trgovine UAE da uključi svoje predstavnike u delegaciju UAE, koja će posetiti i 81. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Predstavnici Ministarstva privrede UAE ocenili su da je razvoj bilateralne saradnje dve zemlje izuzetno dobar, ističući da će podržati aktivnosti i napore koje ulaže PKS da se taj trend nastavi. Tokom radne posete UAE od 27. aprila do 1. maja, delegacija PKS razgovaraće sa vodećim privrednicima i čelnicima sedam Emirata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track