Vučić: Od kredita iz Emirata i nova radna mesta
Foto: Beta

Radi se na planovima podsticaja

Vučić: Od kredita iz Emirata i nova radna mesta

InfoBiz -
Jednim delom vratićemo najnepovoljnije kredite koji su uzimani sa kamatom od 7,5 odsto u vreme vlade Mirka Cvetkovića, kaže vicepremijer

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije u ostavci Aleksandar Vučić izjavio je da će milijarda dolara kredita od Ujedinjenih Arapskih Emirata biti iskorišćena za vraćanje nepovoljnih kredita i otvaranje novih radnih mesta.

"Jednim delom vratićemo najnepovoljnije kredite koji su uzimani sa kamatom od 7,5 odsto u vreme vlade Mirka Cvetkovića i deo ćemo pokušati da izdvojimo za naš prioritetni plan - otvaranje novih radnih mesta", rekao je Vučić. On je kazao da se radi na planovima podsticaja "koji su za nas najjeftiniji" za dovođenje 30 kompanija, među kojima je i "PKC Grupa", u 30 najugroženijih opština u Srbiji. "To bi dramatično uticalo na naš privredni rast", kazao je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Vučić je izrazio očekivanje da će kompanija "Sisu auto" doći u "Fabriku automobila Priboj" (FAP) i da će "Ikarbus" imati 60 kooperanata koji će raditi za "Mercedes" i prodavati autobuse "i istoku i zapadu". On je najavio da će se, ako posle izbora 16. marta postane premijer, posvetiti zakonodavnoj reformi radi stvaranja boljeg poslovnog ambijenta i dovođenja investitora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja