Smederevo: Vučić otvara finsku fabriku kablovskih setova
Foto: Beta

Nova radna mesta

Smederevo: Vučić otvara finsku fabriku kablovskih setova

InfoBiz -
Nova fabrika će zaposliti 300 radnika, za koje je već raspisan konkurs, 40 njih je već prijmljeno, a predviđeno je da u narednim godinama zaposli ukupno 1.500 radnika

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sutra će u Smederevu sa predsednikom i generalnim direktorom finske kompanije "PKC Group" Mati Hjutiajnenom otvoriti fabriku za proizvodnju kablovskih setova za komercijalna vozila, saopštila je Vladina kancelarija za saradnju s medijima.

Memorandum o razumevanju između Republike Srbije, Grada Smedereva i predstavnika finske kompanije potpisali su u oktobru prošle godine vicepremijer Vučić, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i predsednik Upravnog odbora "PKC Wiring Systems Oy" Juha Torniainen.

Nova fabrika će zaposliti 300 radnika, za koje je već raspisan konkurs, 40 njih je već prijmljeno, a predviđeno je da u narednim godinama zaposli ukupno 1.500 radnika, rekla je ranije gradonačelnica Avramović.

PKC grupa iz Finske je, nakon potpisivanja Memoranduma, saopštila da je donela odluku da će nova fabrika za proizvodnju kablovskih sistema u Smederevu biti u službi zadovoljenja potreba postojećih i potencijalnih novih kupaca kompanije u Evropi.

Nova fabrika će doprineti povećanju konkurentnosti PKC-ovih proizvoda i usluga, a biće organizovana kao fabrika sa velikom troškovnom efikasnošću. Cilj je da se transfer proizvodnje iz postojećih fabrika kompanije u Evropi izvrši u novu fabriku u Srbiji tokom 2014.godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track