Devenport: Srbiji potrebna jaka, ali i odgovorna privreda
Foto: Fonet

Panel o odgovornom poslovanju

Devenport: Srbiji potrebna jaka, ali i odgovorna privreda

InfoBiz -
EU nema ingerencije da nametne neke standarde u oblasti društveno odgovornog poslovanja, ti standardi će vremenom postajati sve prirodniji, uz pomoć svih zainteresovanih strana, kaže diplomarta Majkl Devenport

BEOGRAD - Srpske kompanije će, kako Srbija napreduje ka EU, morati sve više da se prilagođavaju načinu poslovanja kompanija širom Evrope, a društvena odgovornost je deo tog procesa, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

"EU nema ingerencije da nametne neke standarde u oblasti društveno odgovornog poslovanja, ti standardi će vremenom postajati sve prirodniji, uz pomoć svih zainteresovanih strana", kazao je Devenport na prvom međusektorskom panelu o toj temi.

Devenport je rekao da je svestan činjenice da društveno korisno poslovanje u Srbiji nije nimalo lako u produženom periodu ekonomske krize, ali i dodao da se ovakva situacija mora posmatrati kao jedinstvenu šansu za dugoročniji rast, otvaranje novih tržišta i radnih mesta.

"Srbija je sada već deo naše pridružene porodice", istakao je Devenport i pozvao sve da zajednički rade na stvaranju jake i odgovorne privrede.

On je naglasio da EU podržava razvoj te oblasti, što će nastaviti i u budućnosti.

Devenport je kazao da su uticaji koje kompanije ostvaruju na društvo uglavnom pozitivni, ali neretko mogu biti i negativni, dodajući da je odgovorno poslovanje od suštinske važnosti.

"U svojoj politici korporativne društvene odgovornosti Evropska komisija ima za cilj da pomogne preduzećima da maksimalno iskoriste pozitivne uticaje i identifikuju i spreče moguće negativne uticaje u svom poslovanju", naveo je Devenport.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track