Arabtek Holding iz UAE otvara regionalno sedište u Beogradu!
Foto: Arabtecconstruction.com

Tekući projekti firme vredni 8,1 milijardu dolara

Arabtek Holding iz UAE otvara regionalno sedište u Beogradu!

InfoBiz -
Otvaranje regionalnog sedišta u Beogradu stvara bazu iz koje ćemo koristiti mogućnosti da ostvarimo još jedan cilj u našoj strategiji rasta, rekao je Hasan Abdulah Ismaik
1 / 5 Foto: Arabtecconstruction.com

DUBAI - Građevinska firma Arabtek Holding iz Dubaija, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, objavila je danas nameru da otvori regionalno sedište u Srbiji, radi širenja poslovanja na Balkan.

Regionalno sedište bi bilo u Beogradu, i "služilo bi kao odskočna daska" za širenje poslovanja te firme na druge zemlje Balkanskog poluostrva.

Arabtek je naveo da su razgovori sa partnerima o projektima na Balkanu već u poodmakloj fazi.

"Vidimo veliki potencijal za Arabtek u regionu Balkana", izjavio je glavni rukovodilac kompanije Hasan Abdulah Ismaik i dodao:

"Otvaranje regionalnog sedišta u Beogradu stvara bazu iz koje ćemo koristiti mogućnosti da ostvarimo još jedan cilj u našoj strategiji rasta".

Po Ismaikovim rečima, "trgovinske veze Ujedinjenih Arapskih Emirata sa regionom Balkana, naročito sa Srbijom, poslednjih godina postojano jačaju".

"Veoma smo zadovoljni što širimo nacionalne veze na novi ekonomski sektor", izjavio je šef Arabteka.

Ta firma koja gradi ogranak francuskog muzeja Luvr u Abu Dabiju, najveća je tamošnja građevinska kompanija. Njeni tekući projekti se procenjuju na 8,1 milijardu dolara.

Ovde možete pogledati i ostale projekte firme Arbatek Holding.

Arabtek je novembra 2013. godine objavio rast neto-profita od 212 odsto u odnosu na novembar 2012, a prihoda za 39 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track