Simonović: Država uplatila 9 miliona evra Železnicama
Foto: Beta

Modernizacija pruge Pančevački most - Pančevo glavna

Simonović: Država uplatila 9 miliona evra Železnicama

InfoBiz -
Ta sredstva će biti uplaćena kompaniji RŽD Internešenel, koja je ispred Ruskih državnih železnica zadužena za realizaciju kredita od 800 miliona dolara za modernizaciju srpskih železnica, naveo je generalni direktor Železnica Srbije

BEOGRAD - Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović izjavio je danas da je država uplatila tom preduzeću devet miliona evra, na ime učešća od 15 odsto sredstava predviđenih iz ruskog kredita za modernizaciju pruge Pančevački most - Pančevo glavna.

Ta sredstva će biti uplaćena kompaniji RŽD Internešenel, koja je ispred Ruskih državnih železnica zadužena za realizaciju kredita od 800 miliona dolara za modernizaciju srpskih železnica.

"Na taj način su, praktično, stvoreni svi uslovi za modernizaciju pruge", rekao je Simonović.

U saopštenju se navodi da je rekonstrukcija, izgradnja i modernizacija drugog železničkog koloseka na deonici Pančevački most – Pančevo glavna prvi projekat iz ruskog kredita koji će početi da se realizuje sledeće godine.

Vrednost posla je oko 69 miliona evra, od čega se 60 miliona obezbeđuje iz ruskog kredita, a devet miliona evra, odnosno 15 odsto vrednosti kredita, obezbeđuje država Srbija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track