300.000 radnih mesta izgubljeno u Srbiji

Ekonomska politika Srbije

300.000 radnih mesta izgubljeno u Srbiji

InfoBiz -
Rezultat Zakona o radu i njegove primene treba da bude rast zapošljavanja

BEOGRAD - Zakon o radu ne valja i potrebno je da se menja jer je, između ostalog, jedan od generatora sive ekonomije u Srbiji. To je na Ekonomskom fakultetu danas kazao ministar privrede Saša Radulović uz napomenu da je kao rezultat takvog Zakona o radu u prethodnom periodu u zemlji izgubljeno 300.000 radnih mesta.

Rezultat Zakona o radu i njegove primene treba da bude rast zapošljavanja, ponovio je ministar Radulović pred početak skupa "Ekonomska politika Srbije u 2014. " koji se održava na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Prethodnih sedmica predložene izmene Zakona o radu oštro su kritikovane od strane sindikalnih organizacija u Srbiji.

Inače, ministar je za utorak, 17. decembar, u Centru Sava najavio veliku konferenciju Ministarstva privrede sa komorama i svim poslovnim udruženjima gde će biti diskutovano o "modelu novog početka srpske privrede" , specifičnostima izmena Zakona o radu, privatizaciji , stečaju i planiranju i izgradnji, rasterećenju troškova poslovanja i poreskoj reformi, razvojnoj politici i merama za rast, opravdanosti subvencija i podsticaja.

Pozvao je privrednike i sve one koji smatraju da mogu svojim iskustvom da doprinesu da daju predloge i nove ideje koji će omogućiti da se iznađe rešenje kako bi se prevazišli brojni problemi sa kojima se privreda susreće. Na skupu se očekuje nekoliko stotina privrednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track