SAVETNIK PAVLOVIĆ: Prvo lična karta, pa rešenje za FAP
Foto: Vikipedija

Ministarstvo privrede

SAVETNIK PAVLOVIĆ: Prvo lična karta, pa rešenje za FAP

InfoBiz -
Radnici FAP juče su blokirali prugu Beograd-Bar i regionalni put Priboj-Bistrica zahtevajući isplatu četiri i po plate i overu zdravstvenih knjižica

BEOGRAD - Savetnik ministra privrede Dušan Pavlović rekao je danas da će to ministarstvo pomoći Fabrici automobila Priboj (FAP) i radnicima ukoliko rukovodstvo dostavi odgovarajuću ličnu kartu, odnosno detaljan finansijski izveštaj.

On je kazao da je uprava fabrike dostavila ličnu kartu, ali da ona nije dobro urađena. "Oni su dostavili ličnu kartu ali je to nedovoljno i ne odgovara stvarnom stanju. Tamo piše da FAP u zalihama ima šest milijardi evra, što ne odgovara istini," ukazao je on.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo privrede će tek po dobijanju ispravne lične karte, znati u kakvom je stanju fabrika i moći će da proceni da li može da je postavi na zdrave noge i pomogne radnicima. Dodao je da će konačnu odluku doneti Vlada Srbije, jer kako je ocenio "FAP je problem cele vlade, a ne samo ministarstva".

Radnici FAP juče su blokirali prugu Beograd-Bar i regionalni put Priboj-Bistrica, a kako su najavili neće prekidati štrajk dok se ne postigne dogovor sa vladom. Radnici traže isplatu četiri i po plate, kao i overu zdravstvenih knjižica. Pavlović je dodao i da Ministarstvo privrede i dalje ostaje čvrsto pri odluci da neće isplaćivati subvencije, jer kako je kazao "taj novac se ne drži u sanducima, to je novac poreskih obveznika".

http://www.youtube.com/watch?v=EbEonSGs1tQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track