USPEH: Firma iz Srbije druga na listi najuspešnijih

„Dilojtova“ lista najboljih u srednjoj Evropi

USPEH: Firma iz Srbije druga na listi najuspešnijih

InfoBiz -
„Bitgir“ iz Beograda ostvario petogodišnji rast prihoda od 1.872 odsto, što je najbolji plasman neke naše kompanije od početka rangiranja

BEOGRAD - Nema krize za visoke tehnologije.Srpska elektronska firma „Bitgir“ druga je na rang-listi 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u srednjoj Evropi u periodu od 2008. do 2012, objavila je juče konsultantsko-revizorska kompanija „Dilojt“. Kompanija koja pruža usluge visokotehnološkog razvoja u oblasti elektronike, digitalne obrade signala i digitalnih telekomunikacija 95 odsto prihoda ostvaruje na tržištima SAD i Evropske unije.Bitan rezultat„Bitgir vajrles dizajn servisiz“ iz Beograda to visoko mesto zauzeo je jer je zabeležio petogodišnji rast prihoda od 1.872 odsto, što je najbolji plasman firme iz Srbije otkako se obavlja ovo rangiranje. Domaće preduzeće je, kako navode u „Dilojtu“, i 2011. bilo među brzorastućim kompanijama, na 10. mestu kategorije Zvezde u usponu.- Drago nam je što smo inovacijama u oblasti elektronike uspeli da ostvarimo kontinuitet rasta u doba kad internet i mobilne tehnologije dominiraju - izjavio je Dejan Dramićanin, direktor „Bitgira“.On kaže za Kurir da izvoze 95 odsto svojih usluga, pa je zato ovaj plasman bitan jer je reč o rang-listi koja je međunarodno vidljiva. Dramićanin ističe da su na listi jedini iz Srbije i to u jakoj konkurenciji.- Nadam se da ćemo i dogodine biti na listi. Naša koncepcija, a i plan, jeste da se bavimo inovacijama i razvijanjem proizvoda - naveo je on.Firma mladih„Bitgir“ ima oko 30 radnika, skoro svi su inženjeri ETF, a mnogo je i magistara nauka.Prva na listi je rumunska internet kompanija „Vola.ro“, koja je treći put na listi, s petogodišnjim rastom prihoda od 5.729 odsto. Na ovogodišnjoj listi su firme iz osam zemalja srednje Evrope - Srbije, Mađarske, Litvanije, Poljske, Rumunije, Češke, Hrvatske i Slovačke.Za plasman na među 50 najbrže rastućih preduzeća moraju da ostvare godišnje prihode veće od 50.000 evra za prvu listu i 30.000 evra za drugu.

Ivica Dačić
Ivica Dačić

IT prečica za ekonomski oporavakInformacione tehnologije mogu biti prečica za ekonomski oporavak zemlje i za novi razvojni ciklus, izjavio je juče premijer Srbije Ivica Dačić. On je citirao prvog ministra prosvete u Srbiji Dositeja Obradovića, koji je rekao da je najvažnije od svega obrazovati narod da bi mogao da omogući društvene reforme i progres zemlje. On je najavio dolazak Stiva Balmera, koji je doskoro bio na čelu „Majkrosofta“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja