Grčić: Kolubara zaradila 1,5 milijardi u prvih šest meseci
Foto: Shutterstock

Spremni za zimu

Grčić: Kolubara zaradila 1,5 milijardi u prvih šest meseci

InfoBiz -
Kada govorimo o reformama u privrednom društvu, pričamo o potpuno drugačijem pristupu, promeni svesti kod rudara, ali i onih koji rukovode Kolubarom, naveo je direktor RB Kolubara

LAZAREVAC - Direktor rudarskog basena "Kolubara" Milorad Grčić saopštio je danas da je u prvih šest meseci ove godine to preduzeće ostvarilo profit od 1,5 milijardi dinara i da će spremno dočekati zimu, tako da građani i Elektroprivreda Srbije nemaju razloga za brigu.

Grčić je u pisanom saopštenju, sumirajući rezultate rada, naveo da su krađe nafte svedene na minimum, da je regulisana tenderska dokumentacija, uvedene mere racionalizacije na svim nivoima, i da se permanentno radi na poboljšavanju uslova rada na kopovima i sistema zaštite na radu.

On je kazao da je izuzetno ponosan što je uspeo zajedno sa EPS-om da "Kolubaru Metal" vrati pod okrilje "Kolubare" i što je počela realizacija projekta kopa "Radljevo" o kojem je ideja usvojena još 1978. godine.

"Intenzivno radimo i očekujemo da ćemo do kraja godine imati završen Glavni projekat za otvaranje kopa, a da ćemo u 2014-oj godini krenuti sa procesom eksproprijacije u zoni ovog kopa", najavio je Grčić.

Dodao je i da je zadovoljan kako se realizuju radovi na montaži rotornog bagera u "Tamnavi", i realizacijom "Zelenog kredita" i saradnjom sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i KFW banke.

On je u saopštenju naveo i da niko nema pravo da se meša u rad istražnih organa, povodom nedavnih hapšenja u "Kolubari".

"Kada govorimo o reformama u privrednom društvu, pričamo o potpuno drugačijem pristupu, promeni svesti kod rudara, ali i onih koji rukovode Kolubarom", rekao je Grčić. Dodao je da je osnovni cilj da se strateški i organizaciono uredi "Kolubara" na način da bude sistem koji će i u narednim decenijama raditi stabilno, bez trzavica i problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track