Počinju maturantske akcije dobrovoljnog davanja krvi u srednjim školama
Foto: Crveni krst Srbije

Na ovim punktovima možete dobrovoljno dati krv

Počinju maturantske akcije dobrovoljnog davanja krvi u srednjim školama

Čisto da se zna -

Prvo iskustvo dobrovoljnog davanja krvi se ne zaboravlja. Često je i opredeljujuće da li će se sa ovim plemenitim postupkom nastaviti i dalje ili ne. U martu počinju prolećne akcije dobrovoljnog davanja krvi u srednjim školama kada se najčešće i dešava porast „prvih davanja krvi“. Maturanti daju krv baš kako treba - u društvu vršnjaka, u svojoj školi, među profesorima i nastavnim osobljem. Oni ovaj solidarni čin inicijacije u odraslost čine uz smeh, dobro raspoloženje i osećaj da su grupno vredni članovi društva, što nesumnjivo jesu.

Maturanti i maturantkinje, zdravlje, zadovoljstvo i plemenitost neka vas prate ceo život! Vašim postupkom činite da se svi oko vas ponose, a neke ljude činite ponovo zdravim. Ako nastavite da dajete krv kroz život - na fakultetu, u firmi ili bilo gde gde vam je zgodno, a akcija je pregršt, samo treba odabrati, računajte da ste elita ovog društva, onakva kakva nam je suštinski neophodna.

Crveni krst Srbije organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi širom zemlje u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, Zavodom za transfuziju krvi Niš, Zavodom za transfuziju krvi Kragujevac u osnivanju kao i transfuzijama Zdravstvenog centra Užice i Opštom bolnicom Subotica.

dajte krv
dajte krv
dajte krv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track