Najnovije vesti

OTKRIVEN NOVI POKUŠAJ PREVARE PENZIONERA U SRBIJI! Fond PIO izdao upozorenje: Prevaranti ovako pokušavaju da ih namame
Foto: Nenad Kostić

OTKRIVEN NOVI POKUŠAJ PREVARE PENZIONERA U SRBIJI! Fond PIO izdao upozorenje: Prevaranti ovako pokušavaju da ih namame

Penzioner -

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) saopštio je danas da dobijaju informacije od korisnika da ih nepoznate osobe zovu telefonom i upućuju gde da preuzmu penzionerske kartice, te ističu da Fond PIO tako ne poziva korisnike i da je reč o pokušaju prevare penzionera.

Fond PIO je ukazao korisnicima koji su podneli prijavu za penzionersku karticu da mogu lično da je preuzmu u filijali ili drugoj organizacionoj jedinici Fonda ili jedinici lokalne samouprave navedenoj u obaveštenju koje dobiju SMS porukom na mobilnom telefonu ili u mejlu.

Podelu penzionerskih kartica vrše isključivo ovlašćena lica Fonda, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je radi brže i efikasnije podele kartica i kraćeg vremena čekanja produženo radno vreme filijala Fonda PIO i da se kartice mogu preuzeti i u dodatnim terminima, radnim danima od 15 do 18 časova, kao i subotom od 7 do 12 sati.

"Molimo naše korisnike da budu oprezni i da zanemare pozive koje im upućuju nepoznata lica predstavljajući se u ime Fonda i pokušavajući da ih prevare u vezi sa podizanjem njihovih penzionerskih kartica", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track