RUMUNI I MAĐARI SMISLILI KAKO DA ZARADE NA SRPSKIM PENZIONERIMA: Idu od kuće do kuće, a ako nemate para kažu - Može i ZLATO!
Foto: Shutterstock

OPREZ!

RUMUNI I MAĐARI SMISLILI KAKO DA ZARADE NA SRPSKIM PENZIONERIMA: Idu od kuće do kuće, a ako nemate para kažu - Može i ZLATO!

Penzioner -

Rumuni i Mađari srpskim penzionerima podvaljuju šerpe!

Jedan momak upozorio je o ovome ljude iz Kruševca.

- Nepoznate osobe koje jedva pričaju srpski idu od kuće do kuće i nude neke "reklame"! Bio sam na terasi i nisam odmah ni čuo, već kad sam video babu da izlazi zbunjeno, izašao sam za njom, proćelavi lik se sa mojom babom zdravi "pesnica u pesnicu" i prvo priča nepovezano, a onda spominje neke reklame, kada sam pitao kakve reklame, vadi neki katalog i pokazuje neke šerpe - napisao je jedan mladić na društvenim mrežama u grupi "Serbialive Beograd".

On je dodao da su nakon odbijanja bili navalentni.

Penzioneri, šerpe, zlato, novac, Mađari, Bugari
foto: Printscreen Instagram serbialive_beograd

- Nije smeo ući u dvorište jer imam dva puštena psa. Kada su videli prvo babu da izlazi krenuli su odmah da uparkiraju kola ispred dvorišta, a kad su videli mene onda su se vratili unazad. Bela kola sa stranim tablicama, bilo ih je više u automobilu, posle je otišao malo dalje i video sam da se zaustavlja kod drugog komšije. Ne znam da li tipuju nešto, da li ima nekoga i koga ima u kući jer je dozivao sa ulice, nije video ni mene ni babu, ni druge komšije gde je stajao. Nisu baš svoji to se videlo odmah - naveo je ovaj mladić.

Pojedini korisnici naveli su da bi to trebalo prijaviti policiji.

- Ako im kažete da nemate novca, oni onda traže lomljeno zlato, minđušu ili privezak. Tih šerpi je prepun internet. Čuvajte se narode! - navodi se u jednom od komentara.

Jedan korisnik dodao je da u Beogradu uglavnom "operišu" Rumuni i da im je glavni cilj da uđu u kuću i pokupe šta im je zanimljivo.

- Ima i Mađara, prodaju šerpe, mogu vam reći da su im šerpe vrhunske - navela je jedna gospođa.

Kurir.rs

Bonus video:

06:51

OPREZ! Internet je prepun šema koje vrbuju ljude!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja