U PROJEKTU "ZASADI DRVO" ZASAĐENE 22 SADNICE U VRTIĆU! Deca uživala u ovoj zamisli, stručnjaci: Ovo će im podići ekološku svest
Foto: Kurir televizija

kurir tv

U PROJEKTU "ZASADI DRVO" ZASAĐENE 22 SADNICE U VRTIĆU! Deca uživala u ovoj zamisli, stručnjaci: Ovo će im podići ekološku svest

Održiva budućnost -

U toku je peta sezona projekta „Zasadi drvo“ koju na teritoriji cele zemlje uspešno sprovodi naša kompanija WMG u saradnji sa „dm drogeri marktom“ i institucionalnim partnerima.

Drvećem smo danas obogatili dvorište jednog vrtića u Kraljevu. Deca su se najviše radovala, s pažnjom su pratili sadnju od 22 smrče u dvorištu vrtića "Mladost".

Na ovaj način, deca ovog uzrasta, najbolje uče, pa je ovo poslužio kao pravi pokazni čas ekologije za njihov uzrast.

03:04

PROJEKAT ZASADI DRVO ZASADILO 22 SADNICE U VRTIĆU! Deca uživala u ovoj zamisli, stručnjaci: Ovo će im podići ekološku svest

Maja Đusić, direktorka PU "Olga Jovičić Rita" Kraljevo, je rekla da su ovakve aktivnosti veoma bitne:

- Ovakve aktivnosti, koje se sprovode u vrtiću, veoma su bitne jer deca iz sopstvenog iskustva uče i stiču dobre navike, veštine i znanja. Inače, deca kada su u prirodi, kada se bave aktivnostima, kod njih se razvijaju pozitivne emocije, a takve emocije upravo treba da koristimo u razvijanju ekološke svesti što će dovesti do ekološkog ponašanja. Takvo ponašanje je izuzetno značajno.

U petoj sezoni, Kraljevo je prvi od osam gradova koji su u programu ovog ciklusova pozelenjavanja Srbije. Na žalost, u gradovima zelenilo uvek nedostaje.

Branka Čubrilović, grad Kraljevo, odsek za ekologiju, je takođe sumirala svoje utiske povodom ove akcije:

zasadi drvo
foto: Shutterstock

- Posebno znači jer je važmo da se podigne ekološka svest, a upravo je sadnja drveća jedno rešenje zasnovano na prirodi, što je sada tendencija.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track