DOBAR DAN, I ĆAO 6.000 DINARA! Jelenu zadesilo što može svakom da se desi i šta će - pozvala ovog majstora! Za 5 minuta uzeo 50€
Ilustracija, Foto: Shutterstock

debelo platila uslugu

DOBAR DAN, I ĆAO 6.000 DINARA! Jelenu zadesilo što može svakom da se desi i šta će - pozvala ovog majstora! Za 5 minuta uzeo 50€

Novčanik -

Kad sam čula cenu, šokirala sam se. Rekao je 50 evra samo da dođe...

Jelena S. doživela je neprijatno iskustvo kad joj se zaglavila brava od stana pa nije mogla da ga otključa. Kako bi ušla u dom, morala je da pozove bravara a onda se šokirala cenom usluga ovih majstora.

U nedeljno popodne, Jelena je iznenada ostala ispred vrata svog stana, jer nikako nije mogla da otključa vrata. Kako kaže, ključ nije mogao da se okrene ni levo ni desno. Bez nekog drugog izbora ona je pozvala je bravare, očekujući da će se problem jeftino rešiti.

Kad sam čula cenu, šokirala sam se. Rekao je 50 evra samo da dođe i otvori vrata, plus nova brava. Zahvalila sam se i pozvala drugog, ali sam isti odgovor dobila“, rekla je ona.

Na kraju nije imala izbora.

„Kada mi je treći bravar rekao istu cenu, morala sam da prihvatim. On je došao i sve rešio za pet minuta. Misleći da će zbog toga cena ipak biti niža, pitala sam koliko sam dužna, ali sam dobila isti odgovor“, požalila nam se žena.

„Nije da ne cenim uslugu bravara, ali ovo je zaista jednostavan posao, bar mi se tako čini. Zamislite deset takvih slučajeva u danu, to je već 60.000 dinara. Ozbiljan novac, pa ljudi rade mesec dana za toliko“, dodaje Jelena.

Živimo u svetu kada se zanati polako, ali sigurno gase. Mnogi majstori veruju da je problem što niko više ne želi da bude majstor. Iako je bravarski zanat jedan od popularnijih i dalje nema dovoljno bravara na tržištu.

Sam posao zahteva terenski rad, ali i rad u radionici. Osim toga, postoji velika potražnja za odgovornim građevinskim bravarima kako kod nas, tako i u inostranstvu.

Kolike su plate bravara

Plate bravara na oglasima se kreću od 80.000 do 200.000 dinara, ali uprkos tome, u poslednje vreme upis u srednje škole za zanate beleži pad zbog manjeg interesovanja među mladima, koji češće biraju gimnaziju ili IT smerove.

Kurir.rs/Nova

Bonus video:

01:37

DA LI JE MOGUĆE SMANJITI RAČUN POSEBNIM PODEŠAVANJEM KLIME? Majstor za rashladne uređaje otkrio trik: OVO uradite pre paljenja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track