KO NE POŠTUJE OVA PRAVILA U NEMAČKOJ POPIĆE KAZNU OD ČAK 50.000 €! Posebna pravila važe nedeljom i u vreme praznika
Foto: Shutterstock

KO NE POŠTUJE OVA PRAVILA U NEMAČKOJ POPIĆE KAZNU OD ČAK 50.000 €! Posebna pravila važe nedeljom i u vreme praznika

Novčanik -

U Nemačkoj ne smete da radite šta hoćete – čak ni u sopstvenom stanu. Postoje neka pravila kojih se svi moraju pridržavati.

Zajednički život i život jedni uz druge u Nemačkoj je prilično precizno regulisan, pa su neke aktivnosti nakon određenog vremena zabranjene, čak i u vlastitom domu. U ovoj zemlji postoje posebna pravila koja propisuju vreme odmora za sve i tada su izuzetno zabranjeni radovi koji proizvode buku.

U Nemačkoj noćni odmor uglavnom važi između 22 sata i 6 sati ujutro.Ako želite da organizujete neku zabavu, najbolje je da o tome dobro obavestite komšije i to je izuzetak.

Vreme odmora postoji i noću, nedeljom i svim državnim praznicima. Zatim postoji još jedno vreme koje zabranjuje radove u stanu, a to je popodnevni odmor.

popodnevni odmor, popodnevna dremka, Spavanje
foto: Shutterstock

Ako nije drugačije dogovoreno, pravila za popodnevni odmor su svakim danom od 15 sati. Tada ne bi smele da rade mašine za pranje posuđa i veša, čak i ako imate moderne i tihe uređaje.

Usisavanje u krivo vrijeme također spada u kategoriju “narušavanje mira”. Tu spada i košenje travnjaka, koja predstavlja poseban slučaj.

Takozvani radovi na otvorenom nisu dopušteni u vremenu od 20 do 7 sati. Ako se ne pridržavate ovih pravila ili čak pokosite travnjak nedjeljom, moguće su kazne do 50.000 eura.

biznis.kurir.rs/fenixmagazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track