TRIK KOJI NIJEDAN MAJSTOR NEĆE DA PODELI SA VAMA: Kako da vam bojler radi kao 'podmazan', a da račun za struju ne bude ASTRONOMSKI
Foto: Shutterstock

ušteda

TRIK KOJI NIJEDAN MAJSTOR NEĆE DA PODELI SA VAMA: Kako da vam bojler radi kao 'podmazan', a da račun za struju ne bude ASTRONOMSKI

Novčanik -

Držati bojler uključenim ili ga paliti po potrebi – ovo je večita dilema . Ali, jeste li znali da postoji trik koji može značajno smanjiti vaš račun za struju?

Evo šta serviseri kućnih aparata imaju da kažu o tome:

1. Broj članova domaćinstva igra ulogu

Samci ili parovi mogu uštedeti energiju i novac paljenjem bojlera samo kada je potrebno. Sa druge strane, porodice sa više članova mogu imati koristi od stalnog uključivanja bojlera, jer će uvek biti nekome potrebna topla voda.

štednja, struja, Ušteda, dug za struju
foto: Profimedia

2. Namena bojlera je ključna

Ako bojler koristite samo za tuširanje, povremeno ga palite. Ali, ako imate veći protočni bojler koji koristite i u kuhinji, možda će vam biti korisnije da ga retko isključujete.

3. Podešavanje termostata može sprečiti stvaranje kamenca

Postavljanje termostata na 55-60 stepeni može sprečiti stvaranje kamenca u bojleru. Viša podešavanja termostata mogu dovesti do povećanog stvaranja kamenca, posebno u uslovima tvrde vode.

Bojler
foto: Shutterstock

Na kraju, odluka o tome kako koristiti bojler zavisi od vaših individualnih potreba i uslova u domaćinstvu. Ali, uz ove trikove, možete smanjiti račun za struju i produžiti vek svog bojlera.

kurir.rs/Krstarica

Bonus video:

01:40

ŠTEDITE ELEKTRIČNU ENERGIJU: Dragoceni saveti kako da vam računi za struju uvek budu minimalni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track