PA JE L' OD ZLATA?! OVO JAJE NA PIJACI KOŠTA 250 DINARA! Srbi zaratili u komentarima: Mnogima nije jasno zašto je toliko skupo
Foto: Kurir/T.S.

skupo

PA JE L' OD ZLATA?! OVO JAJE NA PIJACI KOŠTA 250 DINARA! Srbi zaratili u komentarima: Mnogima nije jasno zašto je toliko skupo

Novčanik -

Na pijacama i u nekim marketima jaje komad trenutno košta od 12 do 25 dinara, pakovanje od 10 komada iznosi od 150 do 235 dinara, dok je karton sa 30 komada u trgovinskim lancima od 450 dinara. Međutim, potrošači su primetili i da jedno guščije jaje kod nekih prodavaca iznosi čak 250 dinara!

Na društvenoj mreži X se pokrenula oštra polemika oko te cene. I dok su neki pomenuli da je glavni razlog mali broj gusaka, većina njih smatra da je iznos papren.

- Guščije jaje na pijaci 250 dinara. Jedno jaje - navodi se u objavi koja je pokrenula lavinu komentara:

- Ne sećam se kad sam poslednji put i gde videla gusku. Ćuti, dobro je da nije i 500 - navodi se u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

jaja, pijaca
foto: ABC/ Mihajlo Becej

- Ja kupio pačja za 50. Na Bajloni pijaci 150 i odlična su.

Ipak neki smatraju da je cena korektna i da toliko košta i jedan espreso sa mlekom u kafiću, dok se drugi pitaju da li je od zlata.

- I šta je problem? Nije guska kokoš da snese 250 jaja na godinu već samo 30-50 , a i jaje duplo veće. Sad se prodaju za uskršnje dekoracije.

Kurir je razgovarao sa nekim prodavcima jaja na pijacama koji prognoziraju da će cena uoči Vaskrsa skočiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track