ISIDORA PODELILA CENE IZLETA U POPULARNOM GRADU: Najjeftinija opcija 150 €, OVE lokacije su potpuno BESPLATNE - niko ne propušta!
Foto: TikTok/isidoraa.ilicc

obilazak znamenitosti

ISIDORA PODELILA CENE IZLETA U POPULARNOM GRADU: Najjeftinija opcija 150 €, OVE lokacije su potpuno BESPLATNE - niko ne propušta!

Novčanik -

Ako ste se pitali koliko je novca potrebno za obilazak znamenitosti u jednom od najpopularnijih evroazijskih gradova - Istanbulu, Isidora je odlučila da vam ta pitanja raščisti sa puta.

- Ulaz u Aja Sofiju se od 5. januara ove godine plaća 25 evra. Postoje dva odvojena ulaza, jedan je za vernike i molitvu, a drugi za turiste. Deo koji je rezervisan za turiste je galerija džamije, a prizemlje je otvoreno samo za one koji žele da se mole - objašnjava Isidora.

evro, novac, pare, evri
foto: Shutterstock

Takođe, ističe da je došlo do promene kada je u pitanju ulaznica za Topkapi palatu, više ne postoje dve odvojene karte za palatu i harem, već se kupuje jedna karta, koja sada košta 45 evra.

@isidoraa.ilicc KOLIKO JE NOVCA POTREBNO ZA OBILAZAK ZNAMENITOSTI U ISTANBULU? Ulaz u Aja Sofiju se od 15. Januara ove godine plaća 25e. Od 2020. do 2023. ulaz se nije plaćao s obzirom na to da je u pitanja verski objekat, ali od ove godine to se promenilo. Postoje 2 odvojena ulaza. Jedan za vernike i molitvu, a drugi za turiste. Deo koji je rezervisan za turiste je galerija džamije. Prizemlje je otvoreno samo za one koji žele da se mole. Takođe, došo je do promene kada je u pitanju ulaznica za Topkapi palatu. Više ne postoje dve odvojene ulznice za palatu i harem, već se kupuje jedna karta koja sada košta 1500 lira, tj. 45e. Od ove godine, ulaznica za Dolmabahče palatu košta 1050 lira, tj 30evra i obuhvata posetu sva tri dela palate. Krstarenje Bosfrom košta 30ak evra, a ulaz za Galata toranj 20e. Ukoliko želite sa uđete u sve navedene znamenitosti dobra opcija je kupovina Istanbul passa. Cena za 3 dana je 150evra. Nemojte da vas uplaše ove cene. Mnoge znamenitosti su besplatne. Na primer, ulaz u Plavu džamiju se ne plaća. Besplatno možete posetiti i najveću džamiju u Turskoj koja se nalazi se azijske strane. Takođe, obilazak svih bazara i buvljaka je slobodan. O tome ću napraviti poseban reel, a do tada mi pišite koje mesto u Istanbulu vam se javiše dopalo? #istanbul #istanbulturkey #istanbulattractions ♬ original sound - Isidora Ilic

Od ove godine ulaznica za Dolmabahče palatu košta 30 evra i obuhvata posetu sva tri dela palate.

Krstarenje Bosforom košta 30-ak evra, a ulaz za Galata toranj je 20.

- Ukoliko želite da uđete u sve navedene znamenitosti, dobra opcija je kupovina Istanbul pass-a, a cena za tri dana je 150 evra. Mnoge znamenitosti su i besplatne. Na primer, ulaz u Plavu džamiju se ne plaća. Besplatno možete posetiti i najveću džamiju u Turskoj koja se nalazi sa azijske strane. Takođe, obilazak svih bazara i buvljaka je za džabe - zaključuje Isidora.

kurir.rs/TikTok

Bonus video:

03:15

Idemo na izlet!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track