OVAJ DEČKO ZARAĐUJE VIŠE OD 4.000 € MESEČNO: Nikome nije jasno KAKO je to moguće, OBJAVA izazvala HAOS na društvenim mrežama!
Foto: Profimedia, 0106611738

prevara ili istina?

OVAJ DEČKO ZARAĐUJE VIŠE OD 4.000 € MESEČNO: Nikome nije jasno KAKO je to moguće, OBJAVA izazvala HAOS na društvenim mrežama!

Novčanik -

Jedan mladić iz Slovenije otišao je na rad u Nemačku pre dve godine. Danas radi u transportu, a zarađuje više od 4.000 evra.

Njegova bruto plata je 6.000 evra, dok je neto 4.555, piše u objavi u grupi na Fejsbuku u kojoj radnici u pečalbi dele svoja iskustva.

U objavi pod naslovom "da se ne kaže da se u Nemačkoj ne zarađuje", navodi se i da je dotični momak celu porodicu preselio sa sobom, kao i da su svi situirani.

kamion, vozač kamiona
foto: Shutterstock

Međutim, nije navedeno na koji period je označena plata, odnosno da li se računaju dnevne ture ili je to mesečna zarada. Ovo je izazvalo veliku raspravu na pomenutoj društvenoj mreži, gde pojedini ljudi sa ovih prostora komentarišu kako to i nije neka zarada, a drugi dodaju da tu platu za vozača može da zaradi i u Sloveniji.

Takođe, osporavaju ovu zaradu jer kažu da je plata u špediciji i transportu u Nemačkoj najveća 4.000 evra neto.

Inače, prosečna plata u Nemačkoj iznosi bruto 3.975 evra mesečno, odnosno 47.700 evra godišnje, a minimalna zarada koja je propisana zakonom je 2.100 evra.

kurir.rs/blic.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track