KRISTINA JE OBIŠLA DEDA MRAZOVO SELO Koliko košta put u Laponiju: Karta za prevoz 340 evra, a to nije najskuplja stavka (VIDEO)
Foto: TikTok/christina_sinkic

KRISTINA JE OBIŠLA DEDA MRAZOVO SELO Koliko košta put u Laponiju: Karta za prevoz 340 evra, a to nije najskuplja stavka (VIDEO)

Novčanik -

Jedna Kristina, često putuje, svoje avanture snima i objavljuje na društvenoj mreži. Ovoga puta putovala je u Laponiju.

Otišla je u dom Deda Mraza i detaljno pokazala kako je to izgledalo i koliko joj je novca bilo potrebno za jedno ovakvo putovanje.

"Mi smo leteli iz Beča do Helsinkija, zatim od Helsinkija do gradića Rovanijemi koji je prestonica Laponije i dom Deda Mraza. Povratne avio karte su nas izašle 340 evra po osobi.

Da se ne lažemo, smeštaj je najskuplja stavka na ovom putovanju. Ako bi luksuz, noć za dve osobe u onom čarobnom staklenom igluu se kreće od 500 evra ali nemoj da te to obeshrabri je postoji i povoljnija varijanta. U Rovanijemiju se mogu naći jeftiniji hoteli kao i apartmani za 150 evra za noć za dvoje. Obavezno rezervisati nekoliko meseci ranije jer se sve dobro, a povoljno brzo razgrabi.

Ulaz u Deda Mrazovo selo je besplatan, kao i upoznavanje sa njim i nisi prinuđen da bilo šta kupiš ali sve dodatne aktivnosti se naplaćuju. Istina je, u Laponiji se organizuju stvarno fantastični izleti poput haski safarija, aurora kampa, a za to mora da se odreši kesa. A najbolja opcija da obiđes Laponiju jeste rent a car i cena zavisi od perioda. U decembru je najskuplje, cene idu i do 800 evra, za nedelju dana, ali u bilo kom drugom periodu se kreću oko 320 evra. I za kraj za ovu avanturu je dovoljno izdvojiti nedelju dana", objasnila je ona u video snimku koji je objavila na TikToku.

Ljudi koji je prate na ovoj mreži, pisali su u komentarima da je ovo zadovoljstvo preskupo.

"Lepo ali preskupo", je najčešći komentar koji možete da vidite ispod ovog videa.

"Skupo jeste, ali se zaista isplati. Mi smo prije 10 - 11 god. preko 5.000 € platili za 9 dana", jedan je od komentara.

"Mi smo bili u Tankavari, smeštaj jd bio jako jako jeftin za 10 dana, a malo smo drugačijom putanjom išli", podelila je svoje iskustvo druga korisnica mreže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track