TEGLA AJVARA 1450 DINARA NA PIJACI! Na društvenim mrežama pravi mali rat oko cene - jedni besni, drugi kažu da treba i da je 2.000
Foto: Privatna Arhiva

SKUPO

TEGLA AJVARA 1450 DINARA NA PIJACI! Na društvenim mrežama pravi mali rat oko cene - jedni besni, drugi kažu da treba i da je 2.000

Novčanik -

Tokom jeseni večita dilema svih građana je da li je isplativije napraviti zimnicu ili je kupiti s obzirom na to da je ove godine povrće dosta poskupelo te cena paprike po kilogramu sada iznosi od 150 do 200 dinara.

Mnogi su saglasni sa tim da je i zimnica koju kupujemo u marketima i na pijacama preskupa te su neki odavno počeli sami da pripremaju. Jedna od omiljenih zimnica kod nas je ajvar, ali njegova cena ove godine je otišla u nebesa.

To je razbesnelo potrošače, a na društvenim mrežama se pokrenula i oko cene koja na pijacama ide do 1.450 dinara!

- Tegla ajvara na pijaci 1.450 dinara - piše u objavi na društvenoj mreži X (Tviter) ispod koje su se niyali komentari u kojima su se korisnici skoro posvađali zbog cene, a mišljenja su podeljena.

ajvar
foto: Printskrin Tviter

- Kolko posla ima oko sveg od riljanja bašte, pa redom krajnjeg proizvoda, i to je jefino - piše u prvom komentaru, dok je autor dodao:

- Ma, evo sad sam predložio da tegla košta 6.000 evra mislim da je to okej.

Sudeći po reakcijama mnogi su kazali da je ovaj iznos korektan.

- Ja ga ne kupujem, imam svoj, ali da ga prodajem, meni je ta cena korektna. Ako vam je skup ajvar nek vam gospođe ljušte paprike - napisala je jedna korsnica, dok je druga dodala:

- Brate spremam ga svake godine, (ovu preskačem) I kunem ti se životom prodavala bih ga za dva soma dinara. Ako je od čiste pečene paprike, to je džabe.

Ipak, neki tvrde da je u komšiluku jetiniji.

- Danas sam po Ohridu kupovao vrlo kvalitetan domaći ajvar za oko tri do četiri evra. Kofer je pun.

paradajz sos, ajvar, korpa, supermaket, kupovina
foto: Shutterstock

Sa jednim su potrošači bili saglasni - domaći ajvar vredi!

- Dve suprotstavljene istine ovde mogu postojati: Dobar domaći ajvar zlata vredi - glasi jedan od komentara.

Međutim, neki smatraju da je ova cena previsoka.

- Preterano za ovih 450 dinara, realna cena je 800-1000, kuvani/pečeni (prženi retko ko pravi), zato što je paprika ove godine 160-200 kilogram, pritom ako ubodeš poštenog prodavca koji ne potura trulež na dno kutije, gde bacaš pola. Posao je veliki i pipav. Za te pare napraviš sam 10 tegli - glasi jedan od komentara, dok u sledećim stoji:

- Pa, brate, ako nećeš da se dimiš pored furune, i nećeš da ljuštiš paprike, mora da se plati. Možda je sa komadićima pršute.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track