SRBI BI SVIMA DALI PARE OSIM NAŠIM LJUDIMA: Žučna rasprava zbog ležaljki u Hrvatskoj i pljeskavica u Guči! Bukti RAT CENAMA!
Foto: RINA, Shutterstock

polemika

SRBI BI SVIMA DALI PARE OSIM NAŠIM LJUDIMA: Žučna rasprava zbog ležaljki u Hrvatskoj i pljeskavica u Guči! Bukti RAT CENAMA!

Novčanik -

Na društvenim mrežama pokrenula se rasprava oko toga zbog čega naši turisti mogu da plate ležaljke na letovanju do 50 evra, a bune se oko cena u Guči za vreme Sabora trubača.

- Ako pravdate cenu ležaljke u Crnoj Gori 20 evra, a u Hrvatskoj 50 evra time da je leto jednom godišnje i da ljudi moraju da zarade zašto se zgražavate jer je pljeskavica u Guči 1.200 dinara ili 10 evra. I oni moraju da zarade. Sabor trubača u Guči traje tri i po dana, a leto na moru tri i po meseca - piše u objavi na društvenoj mreži Tviter.

Ispod tvita nizali su se komentari korisnika u kojima je, sudeći po rekacijama nastala oštra polemika oko ove teme.

- Istina, neki od nas bi svima dali pare osim našim ljudima - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji da cena pljeskavice ove godine u Guči za vreme trajanja Sabora trubača nije koštala 1.200 dinara , već od 300 do 600 dinara.

Leskovac, Roštiljijada, Pljeskavica
foto: Youtube Printscreen

Mnogi su se nakon ove objave osvrnuli i na cenu ležaljki u popularnim letovalištima Srba te su naveli i skuplje i jeftinije varijante.

ležaljke, tvit, Guča
foto: Printskrin Tviter

- Cena u Šibeniku osam evra ležaljke. Sa Krita cena para 60 evra. Na Majorci je cena suncobrana plus dve ležaljke 13 evra - navodi se u komentarima.

Neki su pokušali i da opravdaju ovu praksu Srba, dok su drugi naveli i da u Guči za ovu cenu dobijaju i besplatnu svirku.

Podsetimo, Dragačevski sabor trubača u Guči ove godine se održavao od 11. do 13. avgusta, dok su predsaborski dani bili od 9. avgusta. Ljubitelji zvuka trube i dobre zabave danima, a neretko i mesecima unapred su tragali za smeštajem, koji je ove godine za četiri noći koštao čak do 1.600 evra!

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track