"JESMO LI KAO NAROD POSTALI TOLIKO LENJI?" Žena doživela ŠOK na Jadranu: Skenirala cenovnik telefonom, stigao račun, ona ZANEMELA
Foto: Shutterstock, Ilustracija

oglasio se menadžer lokala

"JESMO LI KAO NAROD POSTALI TOLIKO LENJI?" Žena doživela ŠOK na Jadranu: Skenirala cenovnik telefonom, stigao račun, ona ZANEMELA

Novčanik -

Nije novost da cene na Jadranu skaču kako bi se što više zaradilo, niti da je to u letnjim mesecima dodatno izraženo. Problem nastaje kada se cene na računu povećaju, a na cenovniku ostanu iste. Upravo se u takvoj situaciji našla jedna žena kada je sela za sto Caffe bara Demos, u Zatonu kod Zadra.

Cene iz cenovnika kod šanka veće su od onih koje se dobiju kada se skenira QR kod koji se nalazi na svakom stolu, a koje će većina gostiju videti prve. Kafa na cenovniku QR koda košta 1,10 evra, a na cenovniku kod šanka 1,60 evra. Čaj s limunom je 80 centi skuplji - 1,40 u odnosu na 2,20 evra. Cedevita 2,10 evra i 2,80 evra. Cena Ožujskog piva je na QR kodu 2,40 evra, a kod šanka 3 evra. Litra graševine je četiri evra skuplja - 12 u odnosu na 16 evra. Cena je svaki put bila veća na cenovniku postavljenom kod šanka nego onom na stolu.

- Jesmo li kao narod postali toliko lenji da ni usred turističke sezone ne možemo da usaglasimo cene u istom caffe baru od svega nekoliko sedećih stolova ili smo samo dovoljno škrti da ne želimo platiti print izrade novih cenovnika? - pita se ova žena.

Zadar
foto: Shutterstock

Menadžer Demosa oglasio se zbog nejasnoće oko toga kako je uopšte moguće da istovremeno u istom caffe baru postoje dva cenovnika. Priznao je kako problem zaista postoji i da je ispravan cenovnik pokraj šanka, onaj koji je skuplji. Cene na stolovima su prošlogodišnje.

- Mi smo ih već pre promenili, ali je nastao tehnički problem zbog kog sistem nije želeo da samo promeni cene, nego je trebalo ručno da se napravi svaki novi QR kod. Gosti su nam spomenuli tu razliku u cenama pa smo tad shvatili da sistem nije uspeo da prebaci nove cene, ali novi QR kodovi su sada napravljeni i lepe se na cenovnike na stolovima - rekao je menadžer lokala.

Dodatno je želeo da naglasi da je do razlike u cenama došlo slučajno.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track