Pojedini stanodavci u većim gradovima u Srbiji i dalje drže visoke cene kirija. U Beogradu pristojan stan je nemoguće naći ispod 300 evra na periferiji grada, a u centru nema ispod 600! Za prestonicom ne zaostaje ni Novi Sad gde su cene najma slične. Za nijansu su jeftiniji stanovi u Nišu i Kragujevcu, ali i tamo su cene skočile.

Podstanare koji tragaju za pristojnom cenom i nekretninom svakodnevno šokiraju pojedini oglasi za izdavanje stanova kako zbog cene tako i zbog uređenosti. Ovoga puta u Fejsbuk grupi Izdavanje stanova - Beograd pojavio se oglas za stan na Banjici koji se izdaje za čak 600 evra, a ima svega 36 kvadrata, što je razbesnelo članove. Cene najma u ovom delu grada kreću se oko 300 evra plus računi, a ovaj stanodavac je pokušao da izda nekretninu za duplo više!

- Izdaje se stan na Banjici 36 kvadrata plus terasa 600 evra - piše u oglasu sa fotografijama nekretnine.

Besni članovi grupe pokrenuli su lavinu komentara ispod objave.

- Jeste li vi normalni, da pitam ja vas?! 70.000 dinara stan na Banjici i to stančić - piše u prvom komentaru, a u drugom stoji:

stan na Banjici izdaju za 600 evra.jpg
Printscreen/Facebook/ Izdavanje stanova - Beograd 

- Da li si dodala jednu nulu više ili si samo alava? Pa i da je luks sređen ne vredi toliko. Za golubarnik tražiš previše. Ako ti neko za ovaj stan da 300 evra biće dobro. Skini ovo ne brukaj se.

01:25
IZDAVANJE STANOVA BEZ PRIJAVE? Glavni razlog izbegavanje plaćanja poreza: Visoke cene kirija nisu JEDINI problem građanima Izvor: Kurir televizija