DVE PORODICE DOBILE KUĆU SA OKUĆNICOM: Sele se u okolinu Bačke Palanke, dosad se skućilo čak 166 mladih bračnih parova
Foto: Shutterstock, Ilustracija

DVE PORODICE DOBILE KUĆU SA OKUĆNICOM: Sele se u okolinu Bačke Palanke, dosad se skućilo čak 166 mladih bračnih parova

Nekretnine -

Vladimir Ćutilo iz Pivnica i Gordana i Dragan Čolić iz Mladenova dobili su novac za kupovinu kuće s okućnicom na teritoriji opštine Bačka Palanka. Novac je obezbeđen na konkursu Ministarstva za brigu o selu.

Ćutilo je na konkursu ministarstva dobio 1.190.000 dinara, a Čolići 1,2 miliona dinara. I Ćutilo i Čolići kupiće kuće u svojim selima, Pivnicama i Mladenovu. Ugovori o kupovini kuća potpisani su danas, a potpisivanju je prisustvovao i član opštinskog veća Mita Lačanski.

dodela kuća
foto: Ministarstvo za brigu o selu

- Sa nova dva ugovora, u poslednje četiri godine na teritoriji Bačke Palanke je 166 porodica i mladih do 45 godina rešilo stambeno pitanje kupovinom seoske kuće s okućnicom. Program Ministarstva za brigu o selu je izuzetno značajan. Obezbeđivanjem novca mladima da reše svoje stambeno pitanje, i da ostanu da žive i rade na selu, program podstiče opstanak i razvoj sela i unapređenje lokalne ekonomije. Mladi iz naše opštine pokazuju veliko interesovanje za učešće na konkursu - rekao je Lačanski.

dodela kuća
foto: Ministarstvo za brigu o selu

Pravo učešća na konkursu za kupovinu kuća s okućnicom imaju mladi do 45 godina starosti, bilo da su bračni i vanbračni parovi ili pojedinci.

Prema propozicijama Кonkursa, lokalne samouprave imaju obavezu da procene vrednosti nekretnina, garantuju valjanost podataka u konkursnoj dokumentaciji, i uplaćuju sredstva na račun prodavca seoske kuće i okućnice. Novi vlasnici se obavezuju da deset godina ne mogu otuđiti, izdati u zakup ili ukloniti nekretninu. Troškove osiguranja snose sami, a tokom desetogodišnjeg perioda kuća ne može biti predmet zaloge ili hipoteke.

Biznis.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track