"KIRIJA DO OKTOBRA 800€, A POSLE 900€" Zahtev stanodavca zapalio mreže: "Ovo nije ni za 300€!" Jedno nikome nije jasno (FOTO)
Foto: Shutterstock

papreno

"KIRIJA DO OKTOBRA 800€, A POSLE 900€" Zahtev stanodavca zapalio mreže: "Ovo nije ni za 300€!" Jedno nikome nije jasno (FOTO)

Nekretnine -

Oglas za izdavanje stana u Karađorđevoj ulici u Beogradu razbesneo je mnoge podstanare i to zbog cene najma. Stanodavac do oktobra nekretninu izdaje za 800 evra evra za mesec dana, a od oktobra za 100 evra više!

Naime, oglas se pojavio u jednoj Fejsbuk grupi i pokrenuo je lavinu komentara.

- Stan u Karađorđevoj ulici, bliže Kalemegdanu, 75 kvadrata, dnevna, spavaća, kuhinja, kupatilo, nema terasu, prvi sprat, gleda na dvorište, grejanje etažno/radijatori, cena grejanja i kablovske i interneta ulazi u cenu, struja po potrošnji. Cena zakupa do oktobra je 800 evra, a posle 900 evra. Useljiv odmah - navodi se u oglasu sa fotografijama stana.

Ispod objave su se nizali komentari.

0211398466, Mostar, zgrada
foto: Profimedia

- Ja se izvinjavam šta ovde košta 800 evra, posle 900, a posle 1.000 a posle nema posle... - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- I ovo ne vredi 800 evra, najviše 500 evra.

Mnogi su zatražili objašnjenje zbog čega renta skače od određenog perioda.

- Pa sve i da je sve novo od nameštaja i u fulu stan najviše 500 evra. Ovo nije ni za 300!

oglas, stan
foto: Printscreen/ Facebook/ Izdavanje stanova Beograd i okolina

- Bez terase zatvor! Znači dvoje ako rade jedna plata ide samo za stan lepo.

Podsetimo, cene kirija naglo su skočile s početkom rata u Ukrajini kada su Rusi i Ukrajinci masovno počeli da dolaze u Srbiju, prvenstveno Beograd i za cene najma gotovo da nisu pitali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja