"SAČUVAJ BOŽE, BABIN NAMEŠTAJ IZNELI I STAVILI PALETE" Šokantan oglas za stan razbesneo Srbe: 650 evra plus depozit, a nameštaj...
Foto: Profimedia

PAPRENE CENE KIRIJA

"SAČUVAJ BOŽE, BABIN NAMEŠTAJ IZNELI I STAVILI PALETE" Šokantan oglas za stan razbesneo Srbe: 650 evra plus depozit, a nameštaj...

Nekretnine -

Cene kirija u Srbiji su i dalje previsoke na pojedinim lokacijama prvenstveno u Beogradu i Novom Sadu! Mnogi podstanari su mesecima na mukama jer ne mogu da pronađu odgovarajuću nekretninu za pristojan iznos. Tako se na primer u prestonici samo na periferiji grada može naći stan za minimum 300 evra. Slična situacija je i u Novom Sadu.

Upravo zbog toga ispod oglasa za izdavanje na društvenim mrežama često možemo da pročitamo komentare nezadovoljnih podstanara kako zbog visokih cena najma tako i izbog opremljenosti stanova.

U Fejsbuk grupi "Izdavanje stanova Beograd" pojavio se oglas za stan na Bulevaru Despota Stefana koji se izdaje za čak 650 evra mesečno. Stanodavac traži i depozit u visini mesečne kirije što znači da onaj ko bi se uselio u ovaj stan u startu vi morao da iskešira 1.300 evra, a dodatno i da plati račune.

stan, zgrada, kupovina stana, nekretnine, nekretnina, kuća
foto: Shutterstock, Ilustracija

- Izdajem stan 56 kvadrata dvosoban na Bulevaru despota Stefana, Palilula. Sastoji se od hodnika, kupatila, dnevne spavaće sobe, trpezarije i zastakljene terase Kompletno opremljen nameštajem i aparatima (mašina za veš, sudove, šporet, frižider). Grejanje je daljinsko preko toplane. Iz stana se pruža prelep pogled na reku. Izdaje se na duže, cena na mesečnom nivou je 650 evra i depozit u visini jedne mesečne kirije. Stan je slobodan od 5. aprila 2024 - navodi se u objavi sa fotografijama koje su razbesnele članove grupe.

stan, kirija
foto: Printskrin/Facebook

- Babin nameštaj ste izneli pa stavili palete, ali izgleda da je fotografije još baba analognim aparatom pravila - navodi se u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

1 / 2 Foto: Printskrin/Facebook

- Sačuvaj Bože. Vi ljudi uopšte niste normalni, da li vas savest gricne bar na tren. Nakupili ste palete za džabe, poređali sunđer preko njih jedne iste stolice nosite po stanu za potrebe slikanja i bez imalo stida tražite ceo nečiji lični dohodak, malo jači lični dohodak.

Sudeći po reakcijama mnogima se nekretnina nije dopala.

- Ništa ovde nije prelepo, ni pogled, ni stan ni cena kirije!

Bonus video:

01:25

IZDAVANJE STANOVA BEZ PRIJAVE? Glavni razlog izbegavanje plaćanja poreza: Visoke cene kirija nisu JEDINI problem građanima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track