ZORICA U AMERICI RADI DVA POSLA: Na pola smene napravi kafu da se malo "OŽIVI", a onda za nedelju dana uzme ovu količinu NOVCA
Foto: TikTok/zorica.barth

sezonski posao

ZORICA U AMERICI RADI DVA POSLA: Na pola smene napravi kafu da se malo "OŽIVI", a onda za nedelju dana uzme ovu količinu NOVCA

Moj biznis -

Kako se bliži početak turističke sezone tako sve više sezonskih radnika iz Srbije odluči da se oproba u nečemu drugačijem, a kako su radnici gotovo uvek potrebni u ugostiteljstvu, mnogi odluče da se baš oprobaju u ovoj branši.

Radim u sportskom klubu u Americi.

Zorica je otišla u Ameriku kako bi uspela da zaradi nešto novca, a kako radi čak dva posla, svoja iskustva redovno deli sa svojim pratiocima na TikTok platformi.

Ranije je objasnila koliko uspe da zaradi na poslu u prekookeanskoj zemlji, a sada je pokazala i kako izgleda jedan njen dan na poslu.

- Radim u sportskom klubu u kuhinji na hladnoj lniiji, to znači da pripremam deserte, salate i neka hladna jela. Priprema za večeru je dugotrajan proces jer imamo bogat meni, a u slučaju da smo pripremili sve za nas, uvek pomognemo kolegama na drugim linijama - istakla je odmah Zorica prikazavši segmente njenog radnog prostora i okruženja.

- Na pola smene napravim kafu, da me malo "oživi" - kratko se našalila, potom nastavila:

- Prvo dobijemo kartu i na njoj vidimo koje je jelo naše i da li imamo nešto što moramo ranije napraviti. Onda cela kuhinja radi zajedno, svaka linija priprema svoje jelo. Sve mora biti dekorisano, a u ponudi imamo pice, stejkove, morske plodove... Sve stavljamo na tacnu i onda naš šef kuhinje to dovršava ako je potrebno. Na kraju uvek tu budu i deserti.

I sigurno dok posmatrate ovaj njen video, pitate se šta se dešava sa hranom koja na kraju radnog dana ostane neiskorišćena.

- Na kraju smene uvek ostane nešto hrane i onda to malo pojedemo tamo, naravno sve što ostane od gostiju ide isto nama. Mi zapravo jedemo previše i nismo nikada ni gladni ni žedni. Zatim radimo prep listu za dan nakon i celu kuhinju detaljno čistimo. Zapravo, jako zabavno! - zaključila je Zorica.

Zorica inače radi i kao server, a kako je ranije istakla na prvom poslu je za 20 sati rada dobila 350 dolara, a na drugom poslu za 56 sati dobila sam 1.100 dolara, što je 1.450 dolara za nedelju dana.

Kurir.rs

Bonus video:

00:34

Stigli gastarbajteri na Peštersku visoravan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja