Evro prešao 115 dinara!

Srednji kurs

Evro prešao 115 dinara!

InfoBiz -
Narodna banka Srbije prodala je u ponedeljak 20 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi sprečila preveliku oscilaciju kursa

BEOGRAD - Dinar je prema evru danas oslabio za 0,3 odsto i srednji kurs je 115,0174 dinara za jedan evro, što je nova najmanja vrednost dinara prema evru od početka ove godine. Prema zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije (www.nbs.rs), evro košta 35 para više nego juče, kada je kurs bio 114,6645 dinara za evro.

Narodna banka Srbije prodala je u ponedeljak 20 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi sprečila preveliku oscilaciju kursa. To je druga intervencija centralne banke u dva uzastopna radna dana, pošto je u petak 6. septembra prodala 10 miliona evra.

Dinar je danas slabiji prema evru za 1,1 odsto nego na početku ove godine, a za jedan odsto nego pre mesec dana. Domaća valuta je ove godine bila najjača 30. aprila, kada je evro koštao 110,5426 dinara. Centralna banka je ove godine na međubankarskom deviznom tržištu ukupno kupila 90 miliona, a prodala 365 miliona evra, uključujući i jučerašnju transakciju, kako bi ublažila dneve oscilacije kursa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track